Sıfır araç alacakların dikkatine! Avrupa'nın en ucuz elektrikli aracı Dacia Spring'in Türkiye'ye geleceği tarih netleşti

Avrupa'nın en ucuz elektrikli otomobili Dacia Spring o tarihte Türkiye'ye geliyor. Peki fiyatı ne kadar olacak?
Sıfır araç alacakların dikkatine! Avrupa'nın en ucuz elektrikli aracı Dacia Spring'in Türkiye'ye geleceği tarih netleşti

Sıfır araç sahibi olmak isteyenlere güzel haber geldi. Avrupa'nın en ucuz elektrikli aracı olan Dacia Spring Türkiye'ye geliyor. İşte detaylar haberimizde yer alıyor.

Son zamanlarda elektrikli araçlara talep arttı. Gelecekte tamamen elektrikli araçlara geçileceği aşikar. Bu sebeple şimdiden elektrikli araç satın almak isteyen vatandaşlar ise uygun fiyatlı araçları araştırmaya başladı bile. Avrupa'nın en uygun fiyatlı aracı olan Dacia Spring ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. İlk çıktığı dönemlerde yüksek fiyatlar ile satışa sunulan elektrikli araçlar son zamanlarda fiyatlarını düşürdü. Dacia Spring modeli uygun fiyatlı elektrikli araç kategorisinde yer almaktadır. Peki Dacia Spring Türkiye'ye ne zaman gelecek?

DACİA SPRİNG TÜRKİYE'YE GELİYOR

Renault ve Dacia uygun fiyatlı araçlar arasında yer alıyor. Söz konusu ilkesini elektrikli otomobillerde de sürmeye devam eden bu araçlardan biri olan Dacia, Duster, Sandero modelleri ile uygun fiyatlı otomobilleri araç almak isteyen vatandaşlara sunmaya devam ediyor.

Aslen Romanya asıllı olan ve Renault bünyesinde üretimine devam eden Dacia uygun fiyatlı elektrikli otomobilini Türkiye'ye sunmaya hazırlanıyor. Yüzde 100 elektrikli model olan Dacia Spring Temmuz ayının sonunu doğru Türkiye'ye gelecek. Tek bir donanım paketi ile satışa sunulacaktır. 

Çin'de üretimi yapılan Spring Temmuz ayının sonlarına doğru Türkiye'ye geliyor. Türkiye'ye girerken yüzde 54 vergi ile satışa sunulacak. Türkiye Çin'de üretilen elektrikli otomobillere yüzde 54 vergi uygulamaktadır. Spirng bu uygulamaya tabi olacak ve yüzde 54 vergi ile satışa sunulacak. Türkiye'de satış fiyatının ise 40 bin euro olması bekleniyor. Yani 800/ 850 bin TL'den satışa sunulacak. 

İlgili Haberler