Kocakarı soğukları geliyor! Bol karlı Mart soğuğu kapıda koca kış yağmadı Mart'ta lapa lapa kar yağacak

Mart soğukları için beklenen tarih açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen kocakarı soğukları için tarihi duyurdu. Mart'ta kar yağacak iller belli oldu...
Kocakarı soğukları geliyor! Bol karlı Mart soğuğu kapıda koca kış yağmadı Mart'ta lapa lapa kar yağacak

Kocakarı soğukları geliyor! Bol karlı Mart soğuğu kapıda koca kış yağmadı Mart'ta lapa lapa kar yağacak - Türkiye bugünden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girerken önümüzdeki haftanın beklenen hava durumu tahmin raporu da yayımlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kocakarı soğukları için de beklenen tarihi duyurdu.

7 MART 2024 PERŞEMBE HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU! BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara(Bilecik hariç), Kıyı Ege, Karadeniz( Düzce ve Bolu hariç ) Doğu Anadolu( Malatya ve Elazığ hariç), Güney Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sivas çevreleri, Adana ve Osmaniye'nin güneyi ve Hatay'ın batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

hava-tahmini.jpg

KOCAKARI SOĞUKLARI NE ZAMAN GELECEK, MART SOĞUĞU HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK, MART'TA KAR YAĞACAK MI, KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR MU, YAĞAR MI 2024?

Halk arasında kocakarı soğukları olarak bilinen ve kışın en soğuk günleri olarak gösterilen Mart soğukları bu sene 11-16 Mart 2024 tarihleri arasında yaşanacak. Aynı zamanda 13 Berdül'acz Başlangıcı olarak kabul edilen kocakarı soğukları ile kış son bulacak ve havalar kademeli olarak ısınmaya başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan haritaya göre Doğu bölgesinde kar yağışı beklenirken önümüzdeki hafta İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok bölgede kar ve karla karışık yağmur yağışı meydana gelebileceği ifade edildi.