Pınarbaşı beldesinde kurulacak tesisin makinaları geldi

Sivaslı İlçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde inşası devam eden, kuru bakliyat işleme ve paketleme tesislerine kurulacak makinalar geldi.
Pınarbaşı beldesinde kurulacak tesisin makinaları geldi

Tesiste kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi bakliyat çeşitlerinin paketlenerek Türkiye çapında satışa sunulacağı öğrenildi.

Paketlenme tesislerinin Sivaslı İlçesi Pınarbaşı Beldesi Elemli Kırı Mevki 336 Ada 386 Parselde kurulumuna başlandı 450 metrekarelik bir alanda kurulacak olan üretim tesisi binasının inşası devam ederken, ambalajlama makinaları da getirildi ve montajına başlandığı açıklandı.

Toplam maliyetinin 5 -6 milyon TL’yi bulacağı hesaplanan kuru bakliyat paketleme tesislerin Uşak Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir proje olduğu ve maliyetinin önemli bir bölümünün Zafer kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından hibe olarak karşılandığı, arazisinin de Pınarbaşı Belde Belediyesi tarafından temin edildiği belirtildi.

Şimdilik 12 kişinin istihdam edileceği tesislerin, Pınarbaşı Belediyesi tarafından Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığı işletileceği ve burada 1.3.5 ve 8 kiloluk ambalajlarında paketlenen ve yörede üretilen kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi ürünlerin Türkiye’de marketler zincirlerinde satılması planlanıyor.

Tesislerin yaz aylarında tam kapasite ile hizmete girmesi hedeflendiği bilgisi verildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler