Başkan Çakın; “Kayaağıl Jeotermal Tesisleri kesinlikle SA-TIL-MA-YA-CAK”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın büyük önem verdiği ve Gönül Belediyeciliği anlayışıyla düzenlenen mahalle toplantılarının bu kez ki durağı Kemalöz Mahallesi oldu.
Başkan Çakın; “Kayaağıl Jeotermal Tesisleri kesinlikle SA-TIL-MA-YA-CAK”

Atapark Çayzade’de düzenlenen toplantıda Başkan Çakın, yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte mahalle sakinlerinin dertlerini dinledi ve onlarla görüş alış verişinde bulundu. Başkan Çakın, muhalefet partilerinin; “KayaAğıl termal tesislerini satacak” iddialarını da sert bir dille yalanlayarak, en kısa zamanda tesisleri Uşak halkının hizmetine açacaklarını vurguladı.

İşte Çakın’ın Kayağaıl Jeotermal Tesisleri ile ilgili açıklamaları:

 “Biz göreve başladığımızda bu havuzları ve apart kısmını bir müddet işlettik. Sonra pandemi kuralları gereği havuzları kapatmak zorunda kaldık. Ancak apartların bulunduğu otel kısmı halen hizmettedir.

Termal tesislerin havuz kısmında esaslı bir tadilat gerektiğini tespit ettik. Fen İşleri Müdürlüğündeki arkadaşlarımız bu konuda geniş kapsamlı bir çalışma yaptılar. Yaklaşık 2ay önce tadilatın yapılması için ihaleye çıktık. Ancak döviz artışlarında yaşanan dalgalanma sonucu istediğimiz neticeyi alamayınca ihale iptal oldu.

Arkadaşlarımı yeni ihale dosyasını hazırladılar. Yakın zamanda tekrar ihaleye çıkacağız ve havuzların da en kısa zamanda tadilatını tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz.

Bu mesnetsiz iddiaları ortaya atanları hakkında gerekli işlemleri başlatacağız

Bu konuda kamuoyunda mesnetsiz bir takım iddialar yapıldı. Bu da bizi üzdü. Çünkü bize sormuş olsaydılar her türlü bilgiyi onlara verebilecekken, bizi, havuz civarındaki malzemelerin çalınması ve burayı birilerine peşkeş çekmekle itham ettiler.

Bu iddiaları ortaya atanlar hakkında bizde gerekli işlemleri yapacağız. Termal tesisleri satma gibi bir niyetimiz olsaydı 2 ay önce ihale düzenlemezdik. Yeniden ihale yapacağız ve burasını halkın kullanımına açacağız.

Ne yazık ki bu tip jeotermal tesislerde yıpranma başka tesislere göre daha fazla oluyor. Bunun nedeni de jeotermal kaynaklarda korozyon etkilerinin aşırı olmasından dolayı özellikle metal kısımlar büyük zarar görüyor.

Tekrar söylüyorum; Uşak Belediyesi olarak Kayaağıl Termal Tesislerini satmak gibi bir niyetimiz yok. En kısa zamanda buranın tadilatını tamamlayıp Uşak halkının hizmetine açmayı planlıyoruz”

Millet İttifakı ‘tesisleri satmak için harabeye çevirdiler’ iddiasında bulunmuştu

Millet İttifakını oluşturan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, 18 Şubat tarihinde Kayaağıl köyünde bulunan jeotermal tesislere giderek basın açıklaması yapmışlardı.

Karaoba, burada bir takım malzemelerin çalındığını ve tesislerin satışa çıkarılmak istendiğini, Toköz’de tesisleri satabilmek için harabeye dönmesine göz yumulduğunu iddia etmişti.

(AYŞEGÜL ÇAMLI / HABER)

İlgili Haberler