Perşembe, Cuma, Cumartesi akaryakıt alacaklar dikkat! Pompada indirim göründü işte yeni litre fiyatı

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren akaryakıt fiyatlarında FED baskısı akaryakıtı düşürdü.
Perşembe, Cuma, Cumartesi akaryakıt alacaklar dikkat! Pompada indirim göründü işte yeni litre fiyatı

Perşembe, Cuma, Cumartesi akaryakıt alacaklar dikkat! Pompada indirim göründü işte yeni litre fiyatı - Türkiye'de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren akaryakıt fiyatlarında FED baskısı akaryakıtı düşürdü. Piyasalarda uzun süredir FED faizlerinde indirim yapılacağı yönünde görüşler bildirilirken; güçlü gelen istihdam verisi ve hala bu süreçte sağlam kalmaya çalışan da enflasyonda rüzgar tersine döndü. FED başkanları tarafından gelen şahin mesajlar sonrasınad artırım döngüsüne devam edileceği sinyali verilirken bu süreçte de doların güçlenmesine bağlı olarak petrol fiyatlarında yükseliş görüldü.

Talep endişeleri ile birlikte de fiyatlar aşağı doğru baskılanırken petrol piyasalarında ki gel gitli hava da yurt içi benzin fiyatlarına yansıdığı ifade edildi. Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında ise yarından itibaren indirim gelmesi bekleniyor.

GÖZLER BUGÜN FED'E ÇEVRİLDİ

Dünya piyasalarında bugün gelmesi beklenen FED tutanaklarında heyecanlı bekleyiş sürerken; enflasyonist baskıların arrtması ve FED yetkililerinin de sözlü yönlendirmeleri şahin tutumlarının da devam edeceği beklentilerini artırırken, analistler de FED'in açıklanacak olan toplantı tutanakları sonrasında gelecek dönem para politikalarına dair de önemli ipuçlarını vermesini beklendiğini ifade etmişti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Uluslararası Enerji Ajansı geçen hafta yayımlanan aylık petrol piyasası raporlarında, bu yıl küresel petrol talebindeki artış öngörülerini artırmış ve bu artışın önemli bir kısmının Çin'den kaynaklanacağını belirtmişti.

AKARYAKITA İNDİRİM

Türkiye'de brent petrol fiyatlarında ki değişimler yurt içerisinde piyasalara zam veya indirim olarak yansırken gelen bilgilere göre ise 23 Şubat tarihinden itibaren de benzin gruplarında 48 kuruşluk bir indirim gelmesi beklenmekte.

22 ŞUBAT 2023 AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul

Anadolu Yakası benzin fiyatı: 20,85 TL
Anadolu Yakası motorin fiyatı: 21,22 TL
Avrupa Yakası benzin fiyatı: 20,91 TL
Avrupa Yakası motorin fiyatı: 21,28 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 21,19 TL
Motorin fiyatı: 21,60 TL

İlgili Haberler