O otomobillere vergi ayarı geldi! O markalarda fiyatlar 250 bin lira birden düştü

Araç almak isteyenler yaşanan fiyat artışları nedeniyle uygun fiyatlı araç arayışına girdi. Yapılan bir güncelleme ile beraber elektrikli otomobillerin ÖTV'sinde 8 ay sonra yeni bir karar alındı.
O otomobillere vergi ayarı geldi! O markalarda fiyatlar 250 bin lira birden düştü

O otomobillere vergi ayarı geldi! O markalarda fiyatlar 250 bin lira birden düştü - Araç sahibi olmak için araştırmalarını sürdüren vatandaşlara Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre elektrikli otomobillere uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında güncellemeye gidilirken  ÖTV oranlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERDE ÖTV MATRAH DÜZENLEMESİ GELDİ

Elektrikli otomobillerin ÖTV'sinde 8 ay sonra yeni bir güncellemeye gidildiği bildirildi.Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili TOGG'un yollara çıkması içinm geri sayım başlarken elektrikli otomobillerin Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) dikkat çeken bir değişim yaşandı. Motor gücü 160 kW'ı geçmeyen elektrikli otomobillerde matrah sınırı 700 bin TL'den 1 milyon 250 bin liraya yükseltildi. Motor gücü 160 kW'ı geçen elektrikli otomobillerde ise matrah sınırı 750 bin TL'den 1 milyon 350 bin liraya çıkarıldı. Bununla birlikte yapılan düzenlemenin otomobil fiyatlarına nasıl yansıdığı merak edildi. Yapılan güncelleme bazı otomobil modellerinde 250 bin liraya varan indirimleri de beraberinde getirdi. 

ÖTV GÜNCELLEMESİYLE FİYATI DÜŞEN MODELLER

Türkiye'de satılan elektrikli otomobillerin ÖTV dilimleri değişirken bazı modellerde fiyatlar düştü. Buna göre;

  • OPEL/ Mokka E/ 50kWh/ Ultimate 1 milyon 229 bin liradan 966 bin liraya düştü.
  • CITROEN/ e-C4/ 50kWh/ Shine Bold 1 milyon 188 bin liradan 933 bin liraya düştü.
  • PEUGEOT/ e-2008/ 50 kWh/ GT 1 milyon 275 bin liradan 1 milyon liraya düştü.

İlgili Haberler