O bölgede elektrik ve doğalgazda yeni karar alındı!

Afet bölgesi olan illerde OHAL ilan edildi. OHAL'in ilan edilmesinin ardından yeni karar ve düzenlemeler açıklanmaya devam ederken depremin meydana geldiği il ve ilçelerden elektrik ve doğalgaz güvence bedelinin alınmayacağı belirtildi. 
O bölgede elektrik ve doğalgazda yeni karar alındı!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem çevre 10 ilde büyük bir yıkıma neden olurken Türkiye'yi derinden yaralayan deprem Asrın felaketi olarak adlandırıldı. Asrın felaketi tüm dünyanın gündemine otururken Türkiye'de 81 ilde başlayarak tüm dünyadan yardım eli uzatıldı. Deprem bölgesinde çalışmalar 13. günde de devam ederken deprem bölgesinde 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. Ulusal Yas sonra ererken OHAL ilan edilen deprem bölgesiyle ilgili yeni kararlar alınmaya devam ediyor. 

OHAL İLAN EDİLEN İL VE İLÇELERDEN ALINMAYACAK!

Afet bölgesi olan illerde OHAL ilan edildi. OHAL'in ilan edilmesinin ardından yeni karar ve düzenlemeler açıklanmaya devam ederken depremin meydana geldiği il ve ilçelerden elektrik ve doğalgaz güvence bedelinin alınmayacağı belirtildi. tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacağı açıklandı. Konuya ilişkin kurul kararları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) tarafından verilirken karar Resmi Gazete'de bugün yayınlandı. 

Meydana gelen korktucu depremin ardından binlerce vatandaş hayatını kaybederken 100 bini geçik kişi yaralandı. Türkiye'nin derinden yaralanmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem büyük bir yıkımı da beraberinde getirirken Türkiye yasa boğuldu. Meydana gelen depremin ardından birçok vatandaşın en azından ekonomik anlamda rahatlamaları için yapılan düzenlemeler açıklanmaya devam ederken OHAL ilan eidlen il ve ilçelerde güvence bedeli ile kesme-bağlama bedeli alınmayacağı açıklandı. 

OHAL SONUNA DEK GEÇERLİ!

Elektrik dağırım, doğalgaz açma bedeli ve güvence bedelinin alınmayacağı belirtildi. 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından alınan yeni kararların birçoğu açıklanmaya devam ederken OHAL sürecinin sonuna dek birçok düzenleme kapsamında deprem bölgesindeki vatandaşlardan bu bedellerin alınmayacağı açıklandı. 

İlgili Haberler