Mübarek Ramazan ayında şekerin tadı kaçtı

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, oda üyelerinin artan şeker fiyatları ve şeker temininde büyük sıkıntılar yaşadığından yakındı.
Mübarek Ramazan ayında şekerin tadı kaçtı

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas

Parlas, piyasa da şeker azlığı ve fiyatlarda yaşanan dengesizliğe dikkat çekti. Neredeyse girmekte olduğumuz mübarek Ramazan ayı nedeni ile şekere acil ihtiyaç duyan pastacı ve tatlıcı esnafının ne yapacağını şaşırdığını belirtti.

Parlas; “Yaklaşan mübarek Ramazan ayı ve sonrası Şeker Bayramı öncesi, maalesef üzülerek söylüyorum. Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odasına bağlı yüzlerce pastacı ve tatlıcı esnafımız şeker bulamamaktan muzdariptir. Bizlerde yetkili insanlarımızı aramamıza rağmen üç aydır çözüm üretmiyorlar” şeklinde yakındı.

Tüm alanlarda olduğu gibi şekerde de büyük bir kartelleşmeye gidildiğini kaydeden Parlas, “Neden Uşak’ta üretilen şeker Afyon’a, Gediz’ e paketlenmeye gidiyor? Fabrikadan 270 TL'ye alınan 50 kg bir çuval toz şeker  753 TL ye bize paketlenmiş olarak geri gelirken; yine de marketlerde; “Sadece 5 Kg şeker alabilirsin” diyorlar “dedi.

“Ramazan ayında vatandaşımız tavuk yiyemez olacak”

 Bir başka problemin kanatlı hayvan sektöründe yaşandığını hatırlatan Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, “Tavuğun kilosu geçen sene 17 TL’den satılıyordu. Bu yıl 44 TL’ye fırladı.

Tavuk fiyatları yükseldikçe dönerci esnafımızın da maliyetleri artmakta ve kar oranı düşmektedir. Tavuk fiyatlarında yaşanan bu hızlı artış yüzünden vatandaşımız mübarek Ramazan ayında tavuk da yiyemez duruma düşecek. Birileri bu kötü gidişe dur demelidir” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler