Milyarda kaç sıfır var?

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından depremzedeler için yapılan bağış gecesinde telaffuz edilen rakamlar merak konusu oldu.
Milyarda kaç sıfır var?

Milyarda kaç sıfır var? -  6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Yaşanan deprem 'Asrın Felaketi' olarak akıllara kazınırken binlerce vatandaşımız da hayatını kaybetti. Hayatta kalan depremzedelerin barınma, giyim, beslenme gibi öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli kampanyalar toplandı.

TÜRKİYE'DEN REKOR BAĞIŞ TOPLANDI

Yaşanan depremde 10 ilde bilanço ağırlaşırken yerle bir olan şehirlerde yeniden ev inşaatına başlanacağı kaydedildi. Bununla birlikte depremzedeler için bağışlar toplanmaya devam ederken tüm televizyon kanallarının ortak yayını ile 'Türkiye Tek Yürek' adıyla bir program düzenlendi. Düzenlenen bağış gecesinde toplam bağış miktarı 115 milyar 146 milyon 528 bin lira, toplam SMS bağışının ise 9 milyon 10 bin liraya ulaştığı açıklandı. Bununla birlikte bağış gecesine katılım sağlayan iş adamları, bankaların yöneticileri gibi tanınan isimler milyarlarca lira bağışta bulundu. Yapılan bağışlar televizyon karşısındaki vatandaşları da şaşırtırken teleffuz edilen rakamlar arasında 'milyar'lık bağışlar yer aldı. Bununla birlikte pek çok vatandaş, ''Milyarda kaç sıfır var, kaç sıfır milyar eder?' gibi sorularına yanıt aramaya başladı. 

MİLYARDA KAÇ SIFIR VAR?

Büyük sayılar kafa karıştırıcı olabilirken milyon, milyar ve trilyon gibi büyük sayıların kaç haneli olduğu veya kaç sıfır yer aldığı merak ediliyor. Milyar rakamında bulunan sıfırların kaç tane olduğu merak edilirken araştırmalar arttı. Milyar sayısında 9 adet sıfır bulunuyor. 

İlgili Haberler