Mart ayı SED yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı mı?

Hükümetin aldığı karar doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda mart ayı SED yardımı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı da merak konusu oldu.
Mart ayı SED yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı mı?

Mart ayı SED yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? - Geçtiğimiz yıldan bu yana hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda bakanlıklar tarafından ihtiyaç sahibi olarak belirlenen bireylewr için çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Her ay Aile ve Sosyal Hizmdetler Bakanlığı tarafından da düzenli olarak Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri hak sahibi olan kişilerin hesaplarına yatırılıyor. Mart ayında yapılacak SED yardımı ödemelerinin ne zaman hesaplara geçeceği de sorgulanmaya başladı.

MART 2023 SED YARDIM ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının masraflarının karşılanması amacıyla her ay SED yardımı yapılacağını duyurmuştu. Mart ayının son günlerine yaklaşılması ile birlikte hak sahibi aileler ''Mart 2023 SED ödemeleri ne zaman yapılacak, hangi gün hesaplara geçecek?'' sorusuna yanıt arıyor. Çocuklu aileler tarafından araştırılmaya başlanan SED ödemelerine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan bir açıklama beklenirken ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının masraflarının karşılanması amacıyla mart ayından 582 milyon 692 bin 272 lira değerinde SED ödemesi yapıldığını bildirdi. Bakan Yanık tarafından yapılan yazılı açıklamada çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi yönünde bir vurgu yapılırken Bakanlık olarak, SED hizmet modelini hayata geçirdiklerini hatırlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerdeki yaklaşık 174 bin çocuğun masraflarını karşıladıklarını da sözlerine ekledi. Bakan Yanık'ın yazılı açıklamasında; "SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için mart ayı içerisinde toplam 582 milyon 692 bin 272 lira tutarında SED ödemesi yaptık." ifadeleri yer aldı.

2023 SED ÖDEMELERİ NE KADAR?

SSosyal Ekonomik Destek paketi ile çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarının ortalama 2 bin 337 liradan 3 bin 38 liraya yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ocak ayında ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen SED miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıldığını bildirmişti.

İlgili Haberler