18-50 yaş arası kadınlar için duyuru yapıldı! Destek açıklandı 12 bin TL ödeme yapılacak

2022 yılında alınan karar doğrultusunda ihtiyaç sahibi olarak belirlenen bireylere yönelik hükümet tarafından çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Buna bağlı olarak çoklu doğum yapan kadınlar için de bir destek programı bulunuyor. Bu destek programı kapsamında 12 bin liraya varan bir ödeme hak sahiplerinin hesaplarına yapılıyor.
18-50 yaş arası kadınlar için duyuru yapıldı! Destek açıklandı 12 bin TL ödeme yapılacak

18-50 yaş arası kadınlar için duyuru yapıldı! Destek açıklandı 12 bin TL ödeme yapılacak - Devletin birbirinden farklı yardım programları vatandaşla buluşmaya devam ediyor. İhtiyuaç sahibi olarak belirlenen kriterleri karşılayan bireylere belirli sürelerde belirli miktarlarda bir detsek ödemesi yapılıyor. Hükümetin başlattığı yardım programları ihtiyaç sahibi öğrenci, aile, yaşlı, engelli bireylere yönelik ödemeleri kapsarken  Şartlı Doğum Yardım Programı (ŞSY) kapsamında da ödemelerin yapıldığı biliniyor.

ŞARTLI DOĞUM YARDIM PROGRAMI

İhtiyaç sahibi ailelere destek ödemeleri her ay yapılırken 'Çoklu Doğum Yapan Muhtaç Ailelere Nakdi Destek Verilmesi Yardım Programı' adıyla 18-50 yaş aralığındaki kadınlar için ödeme yapılıyor. Türkiye'de dinamik nüfus yapısının korunması ve Anayasa'da yer alan sosyal devlet ilkesi gözetilerek çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu muhtaç hanelerdeki 0-24 ay arası çocukların beslenme ve bakım ihtiyaçları için oluştuurulan fon kaynağı ile hak sahiplerine yardım yapılıyor. Çoklu Doğum Yardımından, Türk vatandaşı olan ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Kanunu kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından muhtaç olduğu tespit edilen, çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu haneler faydalanabiliyor. Bu kapsamda hak sahibi olarqak belirlenen ailelerin hesabına yıllık 12 bin liraya kadar destek sağlanmış oluyor. 

12 BİN LİRAYA KADAR DESTEK ÖDEMESİ HAKKI ELDE EDİLİYOR

Şartlı Sağlık Yardımı programına başvurular ise kişilerin ikametgahlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına yapılıyor. Hak sahibi olarak belirlenen ailelere ödemeler 0-24 ay arası olarak yapılırken ödemelerinde en falz 24 ay yapıldığı biliniyor. Şartlı Doğum Yardım Programı kapsamında ödenen ücretlerde 2023 yılında bir artış yaşandı. Asgari ücrete gelen yüzde 54,6 oranındaki zamla birlikte;

  • Şartlı Doğum Yardım Programı kapsamında verilen 150 liralık tutarı 500 liraya,
  • Çoklu Doğum Yardımı 215 liradan 400 liraya,
  • Şartlı Sağlık Yardımı ise 55 liradan 100 liraya yükseldi. 

Bu kapsamda 500 lira değerinde bir ödeme almaya hak kazanan aile 24 ay boyunca t4oplamda 12 bin liralık bir destekten faydalanmış oluyor.
 

İlgili Haberler