Maaşlara yüzde 85 zam! İmzalar atıldı, zam kesinleşti!

İzmir’in Seferihisar Belediyesi’nde çalışan tüm işçilerin maaşlarına rekor oranda zam kararı alındı. Yapılan maaş zammının yüzde 85’i bulduğu kaydedildi.
Maaşlara yüzde 85 zam! İmzalar atıldı, zam kesinleşti!

İzmir’in Seferihisar Belediyesi’nde çalışan tüm işçileri alakadar eden yeni bir zam kararı alındı. Buna göre Seferihisar Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) yapılan işçiler, belediye iştirakine bağlı işçiler maaşlarına zam aldılar.

Seferihisar Belediyesi ile DİSK/Genel-İş, Tüm-Bel Sen ve Belediye-İş Sendikaları arasında toplu iş sözleşmesi yapıldı. Bu sözleşmenin yapılması için de tören düzenlendi. İşçilere yapılan maaş zammının yüzde 85’i bulduğu bildirildi.

Seferihisar Belediyesinde emekçi bayramı vardı. Belediye yönetimi, tüm çalışanlarına toplamda yüzde 85’e varan oranlarda zam yaptı. Seferihisar Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuriye Hepterlikçi, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Tüm-Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, Belediye İş İzmir 2 Nolu Şube Başkan Yardımcı Turan Dündar, Seferihisar Belediyesi Meclis Üyesi adayları ile belediye personelleri katıldı.

“Zam artışlarında metropol ilçeler ile yarışan bir belediyeyiz”

Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin "Öncelikle hepinize çok yürekten bir teşekkür etmek istiyorum. Hepinizin tek tek emeğine sağlık. 5 yıl boyunca sizlerle olmak benim için tarif edemeyeceğim kadar değerliydi. 2019’da hatırlarsanız göreve geldiğimde bir söz vermiştim. Bir gün bile maaşlarınızı geç ya da eksik almayacaksınız demiştim. Çok şükür o günleri atlattık. Maaşlarını zamanında ödeyen, zam artışlarında metropol ilçeler ile yarışan bir belediyeyiz” dedi.

Seferihisar Belediyesi’nde çalışan işçiler maaşlarına zam yapılmasını hem de yüksek oranlı zam yapılmasını büyük bir sevinç ile karşıladılar. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin lehine tezahüratlar atan belediye işçileri Başkan Yetişkin’e desteklerini açıkladılar.