Kamu bankalarından 2 ve 4 yıllık okul üniversite mezunlarına 400 bin TL kredi verilecek

Türkiye'de bankalardan son dakika açıklamaları gelmeye başladı. Halkbank resmi web sayfası üzerinden gelen açıklamalarda 1 yıl ertelemeli kredi verilecek.
Kamu bankalarından 2 ve 4 yıllık okul üniversite mezunlarına 400 bin TL kredi verilecek

Kamu bankalarından 2 ve 4 yıllık okul üniversite mezunlarına 400 bin TL kredi verilecek - Türkiye'de bankalardan son dakika açıklamaları gelmeye başladı. Halkbank resmi web sayfası üzerinden gelen açıklamalarda 1 yıl ertelemeli kredi verilecek. Banka tarafından yapılan açıklama da 1 yıl geri ödemesiz 400 bin liraya varan kredi verileceği açıklandı.

1 yıl geri ödemesiz olarak sağlanacak olan kredi de 2 ve 4 yıllık mezunlara verileceği belirtildi. 

Kamu bankası tarafından Cesur Girişimci Kredisi adı altında verilen krediye bakıldığında lisans ve ön lisans mezunlarına kredi desteği verileceği açıklanmıştı. Halkbank resmi itnernet sayfası üzerinden gelen açıklamda ise, "Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, eğitimini aldığı ve en az 2 yıl deneyim kazandığı iş kolunda kendi iş yerini açmak isteyen veya kendi iş yerini açan 45 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir" ifadelerine yer verildi.

EN FAZLA NE KADAR KREDİ VERİLECEK?

Halkbank tarafından duyurulan kredilere bakıldığında limitin 400 bin lirada olduğu görülürken kredi türü ve vadesine ilişkin de resmi internet sayfasında, "Aylık eşit taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecektir" ifadelerine yer verildi.

KREDİ KİMLERE VERİLECEK?

Devlet tarafından iş kuracak olan vatandaşlara sağlanacak olan 400 bin liralık kredinin özellikleri ile ilgili de, "Örneğin; tıp doktorları, tahlil laboratuvarı kuracak biyologlar, etüt merkezi açacak öğretmenler, diş doktorları, veterinerler, avukatlar gibi"

TECRÜBESİ OLMAYANA 350 BİN TL

Üniversite de 2 ve 4 yıllık bölümlerden mezun olup tecrübesi olmayan vatandaşlara da 350 bin liraya kadar 1 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Banka yaptığı açıklamada,

"Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir.

Örneğin; eczacılık fakültesini bitiren yeni mezun bir eczacının eczane, hukuk fakültesini bitiren yeni mezun bir avukatın hukuk bürosu, diş hekimliği fakültesini bitiren yeni mezun bir diş doktorunun muayenehane, anaokulu öğretmenliği mezununun anaokulu, mimarlık fakültesi mezununun mimarlık bürosu açmak istemesi gibi.

Kredi Limiti: 350.000 TL" bilgilerine yer verdi.

Usakgundem.com

İlgili Haberler