İşte bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları

Bu hafta hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki en çok kazandıran yatırım araçları hangileri oldu?
İşte bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları

İşte bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları: Son zamanlarda Türkiye'de ve dünyada yaşanan olaylardan dolayı yatırım araçları da yön değiştirmekte. Gram altın fiyatlarında son haftalarda düşüş yaşanırken dolar ise yükselişe geçti. Yatırımcılar yakından takip edilen bu düşüş ve yükselişler neticesinde yatırımlarına yön veriyorlar. Uzman  isimler tarafından yapılan yorum ve öngörüleri de dikkate alan yatırımların haftalık, aylık ve yıllak olarak hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ediyor. Peki bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? En çok kazandıran yatırım aracı hangisi oldu?

BU HAFTANIN EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARAÇLARI

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde bu haftayı 0,63 kazanç sağlanarak 5.058,75 puandan kapattı. Söz konusu Endeks, hafta içinde en düşük 5.014,44 puanı görürken en yüksek ise 5.264,83 puanı gördü. 

En çok prim yapan hissi ise Oyak Çimento'ya ait. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetlerinin arasında en çok kazandıran Oyak Çimento oldu. Bu hafta yüzde 45,79 ile yükselişe geçti. Oyak Çimento'yu yüzde 27,16 ile takip eden borsa ise İskenderun Demir Çelik oldu. Yüzde 22,70 ile ise Gübre Fabrikaları TAŞ üçüncü sırada yer aldı. 

Bu haftanın en çok değer kaybeden hisseleri ise yüzde 16,37 ile Albaraka Türk Katılım Bankası oldu. Türk Telekom ise yüzde 14,63 değer kaybına uğradı. Turkcell ise yüzde 11,16 düşüş ile bu hisseleri takip etti. Bunların yanında Borsa İstanbul'da işlem gören en değerli şirketlerin ise Sasa Polyester, Koç Holding ve Ford Otosan olduğu öğrenildi. 

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM

Son bir kaç haftadır düşüşte olan altın yüzde 1,35 azalışla 1100 TL'ye geriledi. Cumhuriyet altını ise yüzde 1,34 kayıpla 7 bin 370 TL'ye geriledi. Dolar ise altının tam tersi olarak yükselişe geçti. Buna göre yüzde 0,11 değer kazanan dolar 18,8910 lira, Euro'nun satış fiyatının ise yüzde 0,94 gerilemesi dikkat çekti.

İlgili Haberler