İstanbul'daki marketler et fiyatlarını sabitleme kararı aldı

İstanbul'da Ramazan ayı boyunca et fiyatları sabitlendi.
İstanbul'daki marketler et fiyatlarını sabitleme kararı aldı

İstanbul'daki marketler tarafından alınan karara göre Ramazan ayı boyunca et fiyatlarında sabitlemeye gidileceği açıkladı. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) et ürünlerinin fiyatlarının Ramazan ayına özel sabitleneceğini duyrudu. 

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) bünyesinde 44 üye 2 bin 140 mağaza bulunmaktadır. PERDER tarafından yapılan açıklamada et fiyatlarının son zamanlardaki artışı sebebiyle Ramazan ayında vatandaşların ete kolay ulaşabilmesi için böyle bir düzenleme yapıldığı açıklanmıştır. PERDER'in açıklamaları ise şöyle devam ediyor; " Son dönemde kırmızı et fiyatlarındaki olağanüstü artışlara istinaden, Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkileri ile yaptığımız çalışmalar sonucunda Ramazan ayı boyunca et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldı." ifadelerine yer verilmiştir. 

İSTANBUL'DA RAMAZAN AYI BOYUNCA ET FİYATLARI SABİTLENDİ

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) tarafından İstanbul'da Ramazan ayı boyunca et fiyatları sabitlendi. PERDER tarafından yapılan açıklamalanın devamında kasap reyonu olan kampanyaya dahil olan kurumun üyeleriyle 20 Mart tarihinden itibaren dana kıymalık etin kg fiyatının 190 TL olarak açıklandı. Dana kuşbaşının kg fiyatının ise 210 TL olduğu açıklanmıştır. Bu fiyatların tavsiye niteliğinde olduğu ve kasapların bu fiyatlardan et satı yapmaları önerilmiştir. Ayrıca et fiyatlarının sabitlenmesi sisteminin Ramazan ayının bitiminden sonra da devam etmesinin planlandığı açıklanmıştır. 

İlgili Haberler