İkinci el araç satın alacaklar bakmadan geçmeyin! Yapı Kredi düşük faiz oranı ile taşıt kredisi veriyor

Yapı Kredi ikinci el araç satın almak isteyenler için taşıt kredisi fırsatlarını duyurdu. Peki Yapı Kredi taşıt kredisi faiz oranı ne kadar? Vade süresi ne kadar? İşte yanıtı.
İkinci el araç satın alacaklar bakmadan geçmeyin! Yapı Kredi düşük faiz oranı ile taşıt kredisi veriyor

Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde yaşanan bazı olumsuz olaylardan dolayı birçok üründe ve hizmette zam üstüne zam yapıldı. Yapılan bu zamlardan otomotiv sektörü de etkilendi. Sıfır araçlarda her ay yüzde 5 ve üzeri zammın yanında tedarik sorunları da yaşanınca ikinci el araçlara olan talep de gittikçe arttı. İkinci el fiyatları ise sıfır araçlardan kalır yanı yok.

Hal böyle olunca araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankalar tarafından sunulan kredi fırsatlarını değerlendirmeye başladı. Bizde Uşak Gündem olarak sizler için bankaların sundukları kredi fırsatlarını araştırıyor sizlerin değerlendirmeniz için sizlere sunuyoruz. Peki Yapı Kredi tarafından sunulan taşıt kredisinin detayları neler? Başvuru için hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar. 

YAPI KREDİ TAŞIT KREDİSİ DETAYLARI

Taşıt kredisi başvurusunda kişiden istenen belgeler Yapı Kredi tarafından internet sitesi üzerinden yayımlandı. Yayımlanan belgeler şunlar;

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Sıfır km araç alacaksanız proforma fatura
  • İkinci el araç için aracın ruhsatı veya geçici tescil belgesi

Yapılan başvuru sonucunda ise gelir belgesi de istenebilmektedir. Gelir belgesiz onaylanan krediler için belge istenmeyecektir. Peki Yapı Kredi taşıt kredisi için nasıl başvuru yapılacak?

TAŞIT KREDİSİNE NASIL BAŞVURU YAPARIM?

İkinci el taşıt kredisi başvuru için size en yakın Yapı Kredi bankasına başvuruda bulunabilir aklınızdaki tüm soruları orada bulunan görevliden öğrenebilirsiniz. 

Taşıt kredisi kredi tutarları ise aracın kasko değerine göre belirlenmektedir. Buna göre aracın kasko değeri;

  • 0-400.000 TL aralığında ise tutarın %70’ine kadar ve maksimum 48 ay vade ile,
  • 400.000,01-800.000 TL aralığında ise tutarın %50’sine kadar ve maksimum 36 ay vade ile,
  • 800.000,01-1.200.000 TL aralığında ise tutarın %30’una kadar ve maksimum 24 ay vade ile,
  • 1.200.000,01-2.000.000 TL aralığında ise tutarın %20’si ne kadar ve maksimum 12 ay vade ile taşıt kredisi kullanımı sağlanacaktır. 

ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

Yapı Kredi ikinci el taşı kredisi için örnek ödeme tablosunu internet sitesi üzerinden yayımladı. Buna göre 150 bin TL üzerinden hesaplanan kredide 24 ay, 36 ay ve 48 ay vade imkanı sunulmaktadır. Faiz oranları ise yüzde 2,49 olarak belirlenmiştir. 

İlgili Haberler