EYT ertelendi mi, ne zaman çıkacak?

Kahramanmaraş depremi sonrası EYT'nin ertelenip ertelenmeyeceği araştırılıyor.
EYT ertelendi mi, ne zaman çıkacak?

EYT ertelendi mi, ne zaman çıkacak? - Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen EYT'liler çıkacak yasayı bekliyor. EYT'liler yasa ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken son durum da araştırılıyor. Bu kapsamda EYT'liler "EYT ertelendi mi, ne zaman çıkacak?" sorusuna cevap arıyor.

EYT DÜZENLEMESİ ERTELENDİ Mİ? 

EYT kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Kabul edilen düzenleme ise henüz yasalaşmadı. Kahramanmaraş depremi sonrası süreç uzarken AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ''Depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz. Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık." açıklamasınıa yer verdi.

Öte yandan EYT yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM)  geçmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından başvuruların başlaması bekleniyor. Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceği kaydedilirken EYT için öncelikli olarak 9 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi şartı bulunuyor. EYT'de kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl olarak yer alırken yaş şartı da aranmıyor.

EYT MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, EYT’de aylık bağlama oranlarıyla ilgili bir açıklamaya yer verdi. Buna göre AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir, ''SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira. Bağ-Kur’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira. Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler