Evinde altın tutanlar dikkat! Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak'tan altına alternatif yatırım önerisi

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak kişisel Youtube kanalında yatırımcılara önerilerde bulundu. Evinde altın tutan vatandaşlara bunun alternatifi olabilecek bir yatırım önerisi verdi.
Evinde altın tutanlar dikkat! Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak'tan altına alternatif yatırım önerisi

Evinde altın tutanlar dikkat! Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak'tan altına alternatif yatırım önerisi: Altın yatırımcılarının güncel altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Bunun yanında yatırım yapmak için öncelikle ekonomistlerin önerilerini ve uyarılarını okumak ve ona göre yatırım kararını vermek istiyorlar. Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak kişisel Youtube kanalı üzerinden yatırımcılara yol göstermeye devam ediyor. Yine Youtube kanalından yatırımcılara seslenerek evinde altın bulunduranlara kritik uyarılarda bulundu. 

Para Piyasası Uzmanı Hatice Kolçak altın yatırımcılarına bazı tavsiyelerde bulundu. Altın fiyatlarındaki bu düşüşün sebebi ile ilgili noktarala değinerek altın fiyatları ile ilgili bazı tahminler yaparak yatırımcıları uyardı. Peki altın fiyatları neden düştü? Altın almak için doğru zaman ne zaman?

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak altın fiyatlarındaki düşüşe ABD Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararlarının  ve açıklanan verilerin sebep olduğunu söylüyor. Kolçak altın ve dolarda alım satım arasındaki makasın yüzde 3'lere geldiğini söyleyerek alternatif olarak makassız alım satımın nasıl yapılabileceğini açıkladı. Altın da yeni bir döneme girildiğini söyleyen Kolçak açıklanacak olan ABD PCE altın, gümüş, kriptopara ve ABD piyasalarında yeniden oynaklık oluşabileceğini dile getirdi ve açıklamalarına şöyle devam etti;

DXY için 105 direnç bölgesi neden dikkat etmeli. Piyasa genel anlamda aşağıya indi, Altın aşağıya indi, kriptolar aşağıya indi. Dolar endeksi yükseldi. Şubat ayı çok kısa bir ay, mart ayına girmeden bir kaç gün piyasalar rahatlayabilir. Amerika'da FED'in çok önemsediği bir veri var. PSI, (Kişisel tüketim harcamaları)... FED'in öncü gösterge olarak gösterdiği ve dikkate aldığı bir veri. Bunu yakından takip edeceğiz. Burada hareketlenme dolar endeksini biraz daha baskılayabilir." dedi.

Dolar endeksi tarafından verilerin güçlü gelmesi durumunda 105'i yukarı yönde kırması ha linde piyasa bayağı aşağı inebilir diyerek tahminlerde bulunan Kolçak Ons altın fiyatının ise 1080'lere karşı geri çekilme durumunun yaşanabileceğini de konuşmalarına ekledi.

22 MART'TA FED TOPLANTISI ÇOK ÖNEMLİ

22 Mart tarihinde yapılacak olan FED toplantısının çok önemli olduğunu söyleyen Kolçak herşeye uzun vadeli bakılması gerektiğini söyledi. Uzun vadeli bakarak yatırım yapılması durumunda hiç bir sorun olmadığını söyledi ve açıklamalarına şöyle devam etti;

"Düşüşleri de kafamıza takmayıp, paramızı ilave eder yolumuza devam ederiz. Altın neden bizim için önemli gram altın. Dövize endeksli olduğu için, kur yükselirse, altında da çıkış olacaktır. Fiziki altın şu aşamada tutmak çok zor, hele de depremi gördükten sonra... Açıkçası dijitalden altını alabilirmiyiz? Bankanın mobilinden gram olarak altın alabilir miyiz? Orada da makas bir hayli açıldı.. " dedi.

ALTINA ALTERNATİF OLAN O YATIRIMI AÇIKLADI!

Altın alım satımlarında makasın yüzde 3'lere geldiğini vurgulayan Kolçak alım satım arasında çok ciddi fark olduğunu söylei. Alternatifler arasında bir Darphanenin altın sertifasının  olduğunu söyleyen Kolçak bunun güzel bir hamle olacağını şu sözler ile açıkladı;

"Alternatifler arasında bir de Darphanenin altın sertifikası bulunmakta. Geçen kasım ayında çıkmıştı. Altın S1 diye geçiyor. Yatırımlar bölümünden hesap açılarak, sanki borsadan pay alıyormuşçasına hareket edilebilir. Makası olmayan güzel bir hamle olarak gözüküyor..." diyerek altın yatırımcılarına önemli önerilerde bulundu. 

İlgili Haberler