Altın fiyatları neden düşüyor? İşte 28 Şubat güncel altın fiyatları

Altın, Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçları arasında bulunuyor. Dolayısıyla altının izlediği seyir vatandaşların yakın takibinde yer alırken güncel işlem fiyatları merak ediliyor.
Altın fiyatları neden düşüyor? İşte 28 Şubat güncel altın fiyatları

Altın fiyatları neden düşüyor? - Altın fiyatlarının ne kadar olduğu 28 Şubat tarihi ile yeniden araştırma konusu oldu. Altın fiyatlarının nasıl seyredeceği merak edilirken yatırımcılar da ileriye dönük planlamalarını gerçekleştirmeye çalışıyor.  Altın fiyatlarında yaşanan fiyat değişiklikleri yatırımcının dikkatini çekerken gram altın bin 100 lira seviyesinin altına geriledi.

Yaşanan gelişmenin ardından ''Altın fiyatlarındaki düşüşün sebebi nedir?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, altındaki düşüşü değerlendirdi. Yavaş, ''ABD tarafında halen ekonomik aktivitenin sıcak olması, FED toplantı tutanaklarındaki şahin tutum ve en son FED'in yakından takip ettiği PCE enflasyonunun aylık bazda yükselmesi FED'e yönelik faiz artırımlarına yönelik endişeleri körüklediğini düşünüyoruz. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde endekslerde geri çekilme, global tahvil getirilerinde yükseliş, doların diğer para birimlerine karşı yükselişi ve emtia gruplarında baskı ile karşılaşıldı.'' sözleri ile altındaki düşüşü değerlendirdi.

ALTIN YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇECEK Mİ?

Uzman Yavaş, yatırımcının en çok merak ettiği konu olan yükseliş soruları ile ilgili olarak ''Altında bir stabizasyon görmemiz halinde çoğu analistinde öngördüğü bir katalist etkenle yükseliş trendinin tekrar görülebilir. Güvercin bir tutum içerisinde olan Fed’in faizleri %5,25-%5,50 aralığına kadar yükseltebileceğini öngörüyoruz. Ancak, Fed’in faiz artırım politikasında yavaşlaması hatta faiz indirimlerini düşünebilmesi için makro verilerde geri çekilmeyi takip etmemizde fayda görüyoruz.'' ifadelerine yer verdi. Ata Yatırım Yurtiçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya da değerlendirmeler yaptı. Kaya'nın değerlendirmelerine göre gram altındaki düşüşün devam edeeğni öngörerek ''1960 seviyesinde zirve yapan Ons altın düşüş trendi içindeki hareketine 1790 seviyelerine kadar devam edebilir. Ons altın için teknik olarak bu seviyeler mevcut geri çekilmede destek olarak takip edilecektir. Bu nedenle 1790 seviyelerinde dengelenme bekleyebiliriz. Gram altın ise hem Dolar/TL’deki hareketsizlik hem de Ons altındaki geri çekilmeye bağlı düşüş trendindeki hareketine devam ediyor. Gram altında da 1080 seviyelerinin dengelenme seviyeleri olacağını teknik olarak söylebiliriz. 2023’ün altının yılı olması için ABD tarafında olumlu sinyallere bağlı risk iştahının artması gerekiyor. Şimdilik FED tarafında 25 baz puanlık faiz artışı beklentisi, 50 baz puan artış beklentisine dönüşerek risk iştahını törpülemeye devam ediyor." dedi. Bununla birlikte altın yatırımcıları 28 Şubat'ta altının ne kadar olduğunu merak etti. 

28 ŞUBAT SALI ALTIN NE KADAR? 

Gram altın

alış: 1.102,57 satış: 1.102,78 TL 

Çeyrek altın

alış: 1.835,00 satış: 1.852,00 TL 

Tam altın

alış: 7.511,00 satış: 7.571,00 TL 

Cumhuriyet altın

alış: 7.466,00 satış: 7.579,00 TL 

Ata altın

alış: 7.428,88 satış: 7.613,86 TL 'den işlem görüyor.

İlgili Haberler