Emekliye 3 maaş avans son dakika! SGK'dan emeklilere 51.000 TL faizsiz taksitli nakit avans müjdesi

Milyonlarca emekliye sabah müjdesi az önce açıklandı 3 maaş avans başvurusu başladı. SGK'dan emeklilere 51.000 TL faizsiz taksitli nakit avans veriliyor!!!
Emekliye 3 maaş avans son dakika! SGK'dan emeklilere 51.000 TL faizsiz taksitli nakit avans müjdesi

SGK'dan emeklilere 51.000 TL faizsiz taksitli nakit avans müjdesi! Emekliye 3 maaş avans başvurusu başladı - Geçim sıkıntısı yaşayan emekli sayısı her geçen gün artmaya devam ederken hayat pahalılığının en olumsuz etkilediği kesimin başında emekliler yer almıştı.

Zaten bir türlü istediği zam müjdesini alamayan emeklilerin sırtındaki geçim yükü ağırlaşmış, emekliler maaşları ile ay sonunu getiremez hale gelmişti. Emekli olanlar kadar emeklilik başvurusu yapanlarda süreçte zorlanırken Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından emekli olmayı bekleyenlere verilen 3 maaş faizsiz avans hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı.

EMEKLİLER YILINA ÖZEL YENİ JEST KULİSİ: EMEKLİLERE 3 MAAŞ FAİZSİZ TAKSİTLİ NAKİT AVANS!

Kabine toplantısının ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılını emekliler yılı ilan ettiklerini duyurmuştu. Emekliler yılına özel olarak çok sayıda düzenlemenin hayata geçirileceği ifade edilirken bunlardan biri de emekilye nakit avans düzenlemesi olarak öne çıktı. Bilindiği üzere SGK emeklilik başvurusu yapan ancak 90 gün dolmasına rağmen başvurusu onaylanmayan kişilere 3 maaş faizsiz taksitli nakit avans veriyordu.

Yapılacak olan yeni düzenleme ile bu ödemenin tüm emeklilere bir seferlik nakit para desteği olarak sağlanması hedeflendi. AK Parti ekonomi kurmaylarının konu hakkında çalışmalara başladıkları iddia edilirken düzenlemenin yasalaşması durumunda emekliye asgari ücret üzerinden hesaplanmak üzere 3 maaş faizsiz taksitli nakit avans verilecek. Düzenleme 2024 senesinde hayata geçirilmesi durumunda emekliler 51 bin TL nakit avans alacaklar ve bu tutarı 36 aya kadar taksitli olarak maaşlarından kesinti yapılarak faizsiz olarak geri ödeyecekler.