Emeklilere sürpriz Cumhurbaşkanı jesti! 2023 Kurban Bayramı ikramiyesi 6.000 TL müjdesi sızdırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da emeklilere teşekkür jesti geldi! Kurban Bayramı ikramiyesi için ödenecek rakam Ankara kulislerine sızdırıldı. Emeklileri mest edecek o rakam...
Emeklilere sürpriz Cumhurbaşkanı jesti! 2023 Kurban Bayramı ikramiyesi 6.000 TL müjdesi sızdırıldı

Emeklilere sürpriz Cumhurbaşkanı jesti! 2023 Kurban Bayramı ikramiyesi 6.000 TL müjdesi sızdırıldı - Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Temmuz zammı için gelecek müjdeli habere çevrilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni bir son dakika müjdesi hazırlığı olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. 

Ankara kulislerinde AK Parti'ye yakın isimler tarafından ortaya atılan iddialara göre CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Kurban Bayramı'nda emeklilere yönelik olarak verilen 15 bin TL ikramiye sözüne rağmen kendisine oy veren emeklilere teşekkür jestine hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi için yüksek bir zam yapacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. 

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR, EMEKLİLERE KAÇ TL ÖDENECEK?

2018 senesinde bin TL olarak verilmeye başlanan bayram ikramiyesi uzun süre aynı tutar üzerinden ödenmiş, sonra yoğun talep üzerine yüzde 10 oranında zamlanarak 1.100 TL olarak ödenmişti. 2023 Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili seçimleri öncesinde alınan son karar ile ise 2 bin TL olarak ödenmeye başlanmıştı. Seçimin ikinci tura kalmasının ardından emekliler yeni müjdeleri ve adayların seçim vaatlerini beklemeye başlarken bunlardan biri de bayram ikramiyesi için verildi. 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vermiş olduğu seçim vaadi ile "Emekli kardeşlerim, hakkınız olanı alacaksınız. Şu andan itibaren emeklilerin bayram ikramiyeleri asgari ücret kadar yani güncel tutarla 8 bin 500 liradır. Şu andan itibaren diyorum çünkü Ramazan Bayramı da dahildir. İktidara geldikten sonra Kurban Bayramı’nda 8 bin 500 lira ikramiyenize ek olarak bu Ramazan Bayramı’nda oluşan 6 bin 500 liralık fark da hesaplarınıza yatacak" diyerek emeklilere Haziran ayında 15 bin TL ödeme yapacaklarının sözünü vermişti. 

TÜM EMEKLİLERE MÜJDE! EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI İÇİN YENİ MÜJDE HAZIRLIĞI EMEKLİLERE KAÇ TL ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni müjde hazırlığı olduğu iddia edilirken Ankara kulislerinde söz konusu rakam 6 bin TL olarak konuşulmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşekkür babında bu rakamı açıklayacağı iddia edildi. Bu sene Kurban Bayramı 28 Haziran 2023 günü Çarşamba gününe denk gelen bayram ikramiyesi öncesi ödemelerin  en geç 21 Haziran günü yapılmaya başlanabileceği belirtildi. İddiaların doğruluğunu ise önümüzdeki günler gösterecek. 

İlgili Haberler