Emeklilere duyuruldu! Banka hesaplarınıza ödemeler bugün gerçekleşiyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki deprem 'Yüzyılın Felaketi' olarak adlandırılırken hayat durma noktasına geldi. Hükümet, 10 ilde yaşanan acı yıkımın ardından çeşitli ödemelerin erkene alınmasına ilişkin karar aldı.
Emeklilere duyuruldu! Banka hesaplarınıza ödemeler bugün gerçekleşiyor

Emeklilere duyuruldu! Banka hesaplarınıza ödemeler bugün gerçekleşiyor - 6 Şubat sabahına acı bir haberle uyanan  Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle 10 ilde yıkım yaşandığını öğrendi. Deprem Türkiye tarihine kazınırken 'Yüzyılın felaketi' olarak adlandırıldı. Deprem Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Adıyaman'da büyük yıkıma yol açtı.

ÖDEMELER ERKENE ÇEKİLDİ

Depremin 11. gününde devam eden enkaz çalışmalarında gelişmeler takip edilirken 35 bin 418 vatandaşımız hayatını kaybetti, 105 bin 505 vatandaşımızise yaralandı. Yaşanan büyük yıkımda depremzedeler için destek ödemelerinin yapılacağı bildirildi. Alınan kararlar arasında ise Türkiye genelinde emekli ve memur maaşlarının erken ödenmesi de yer aldı. Emekli maaş ödemelerinin erkene çekildiği açıklanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, konuya ilişkin açıklama yaptı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından alınan karar kapsamında emeklilerin şubat ayı maaş ödemelerinin erkene çekildiği bildirilirken emeklilerinde tarih araştırması başladı. 

ŞUBAT 2023 EMEKLİ MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından alınan karar sonrasında 4A ve 4B kapsamında, SSK ve BAĞ-KUR ödeme tarihlerinin erkene çekildi. Buna göre 4a ve 4B emekli maaşlarının ödeme tarihleri aıklandı. 14-17 Şubat arasında yapılacak maaş ödemeleri ile ilgili takvim açıklandı. Takvimde ise şu bilgiler yer aldı;

  • SGK tarafından 4/A (SSK) sigortalıları için 17-26 Şubat'ta ödenecek aylıklar 14-16 Şubat,
  • 4/B (BAĞ-KUR) sigortalıları için 25-28 Şubat'ta ödenecek aylıklar 16-17 Şubat'ta hesaplara yatırılacak.
  • SSK aylıklarından, ödemesi 17-20 Şubat olanlar 14 Şubat,
  • 21-24 Şubat olanlar 15 Şubat'ta,
  • 25 ve 26 Şubat olanlar 16 Şubat'ta ödenecek.
  • BAĞ-KUR aylıklarından 25 ve 26 Şubat'ta ödenecekler 16 Şubat'ta,
  • 27 ve 28 Şubat'ta ödenecekl aylıklar ise 17 Şubat'ta hesaplara yatırılmış olacak.

Buna göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ödenecek maaşların şubat ayı için 17 Şubat Cuma 2023 tarihinde tamamlanması planlandı.

İlgili Haberler