Emekli bayram ikramiyelerine zam gelecek mi?

Emekliler ekonomik zorluk yaşadıklarını her seferde dile getiriyor. Emeklileri bir nebze olsun rahatlatan ikramiye ödemeleri için de bayramlar bekleniyor. Bu ödemelere 2023 yılında zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.
Emekli bayram ikramiyelerine zam gelecek mi?

Emekli bayram ikramiyelerine zam gelecek mi? - 2023 yılı için asgari ücrete yüzde 54.6, memur ve ekliye ise yüzde 30 zaam yapıldı. Emekli ve memur için açıklanan ilk zam oranı yüzde 25 olurken gelen tepkiler üzerine yüzde 5 oranında artış yapılarak yüzde 30'a çıkarıldı. Zam oranının netleşmesi ile birlikte emeklilerin gözü bu kez bayraam ikramiyelerine çevrildi. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM İDDİASI

Son olarak sosysal medyada dolaşan iddialara göre kulislerde emekli bayram ikramiyesine zam yapılacağı konuşulmaya başlandı. Yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere ikramiye alan emeklilere yapılan söz konusu ödemelerin zamlanacağı iddia edildi. Bir süredir bayramlarda bin 100 lira ikramiye alan emeklilere yapılması beklenen zam oranı da yüzde 280 olarak lanse edilirken konuya ilişkin resmi  bir açıklamada bulunmuyor. 

UZMANLAR ZAM İDDİASINI DEĞERLENDİRDİ

Son olarak emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri 1.100 TL olarak gerçekleşmişti. Resmi bir kaynağı olmayan iddialara göre emekli bayram ikramiyelerine yüzde 280 oranında zam yapılacağı öne sürüldü. Uzmanlar böyle bir artış sağlanırsa Ramazan ve Kurban Bayramında emeklilerin hesabına 4 bin 280 lira yatacağını aktardı. Ancak hali hazırda emekli omayı bekleyen 2 milyonun üzerindeki EYT'linin de alacapğı ikramiyeler düşünüldüğünde ekonomiye büyük yük getireceği öngörülen ikramiyelerimnn bahsi geçen bir zam alması mümküm görünmüyor.  Mevcut 13 milyon 700 bin emeklinin yanına bir de EYT yasasının eklenmesi halinde 2 milyon 250 bin kişinin daha emekli olmasıyla bu sayı yaklaşık olarak 16 milyona takabül edecek. 16 milyon emekliye 4 bin 280 liralık ek bir ödeme yapılması da halihazırdaki koşullarda mümkün görünmezken gelecek resmi açıklama bekleniyor.

İlgili Haberler