Dolar için haber yabancılardan geldi! 2024'te dolar kuru bu fiyatları görecek!

Türk lirasının 2024 yılında dolar karşısında göstereceği performansa dair Reuters tarafından çok önemli bir anket çalışması yapıldı. Dolar kuru 2024 yılında ne kadar olacak?
Dolar için haber yabancılardan geldi! 2024'te dolar kuru bu fiyatları görecek!

Reuters tarafından zaman zaman yapılan finansal anketlere bir yenisi daha eklendi. Ünlü basın kuruluşu kurumlarla ve ekonomistlerle gerçekleştirdiği son anketinde dolar kurunun 2024 yılında kaç TL olabileceğine dair yanıt aradı. Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında Türk lirasının olumsuz ayrışacağının belirtildiği anket sonucunda dolar kurunun göreceği seviyelere dair ortalama tahminler belirlendi.

FED FAİZ İNDİRİMLERİNE BAŞLARSA BEKLENTİSİ

FED’in 2024 yılında faiz indirimlerine başlayacağına dair bir beklenti bulunuyor. Bu beklenti de finansal piyasalarda fiyatlanmaya başlandı. Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri dolar karşısındaki kayıplarını FED’in faiz indirimleri ile telafi edebilecekler. Bu para primlerinin değerlenmesi beklenirken 2024 yılında Türk lirasının değer kazanmasına dair bir beklenti bulunmuyor.

YAKIN ZAMANDA OLMAYACAK

Yapılan değerlendirmeye göre Türk lirası dolar karşısında 2023’te yüzde 35 değer kaybetti. Türk lirası ile ilişkili olarak değerlendirilen Güney Afrika randı da bu yıl dolar karşısında yüzde 10 değer kaybetti. Her iki para biriminin de yakın zamanda bu kayıplarını telafi edebilecek bir performans sergilemelerine dair finans dünyasında beklenti bulunmuyor. Gelişmekte olan para birimlerinin geri kalanlarının FED faiz indirimleri ile kayıplarını telafi etmeye başlayacakları da ayrıca bildirildi.

DOLAR KURU TAHMİNLERİ AÇIKLANDI!

Reuters’in anketine oldukça kapsamlı bir katılım gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü finans kuruluşları ile yine dünyaca ünlü ekonomistlerin yanıt verdikleri ankette 2024 yılında dolar kurunun ne kadar olabileceğine sorusuna yanıt arandı. Tahminlerin medyanlarına göre 2024 yılında dolar kurunun hangi fiyat seviyelerinde hareket edebileceği ortaya çıktı.

Yapılan anketin sonucuna göre Ocak 2024’te dolar kuru 28,90 TL, Mart 2024’te dolar kuru 30 TL, Haziran 2024’te dolar kuru 31,66 TL ve 2024 yıl sonunda dolar kuru 33 TL olacak şeklinde tahmin yapıldı. Bu tahminler Merkez Bankası’nın ve OVP’nin dolar kuru tahminlerinin altında kaldığı görülürken 2024 yılı Türk lirası için her açıdan enteresan bir yıl olması bekleniyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım yapılırken baz veri olarak kullanılmamalıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.