Depremde hayatını kaybeden EYT'linin yakınına duyuruldu! O ödemeye deprem ayarı geldi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar büyük bir sabırsızlıkla emekli olacakları günün hayalini kuruyor. Meclis'ten geçecek düzenleme için beklenirken yaşanan deprem felaketinin ardından yeni bir açıklamaya yer verildi.
Depremde hayatını kaybeden EYT'linin yakınına duyuruldu! O ödemeye deprem ayarı geldi

Depremde hayatını kaybeden EYT'linin yakınına duyuruldu! O ödemeye deprem ayarı geldi - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen EYT'liler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçecek düzenlemeyi bekliyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis'te görüşülecek düzenleme bir süreliğine daha ertelenirken yeni gelişmeler de art arda gelmeye devam ediyor. 

DEPREMİN ARDINDAN EYT'DE YENİ GELİŞME 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Meclis Genel Kurulu'nda görüşülemedi. AK Parti kurmayları, 28 Şubat'ta çalışmaya başlayacak olan TBMM'nin ilk gündem maddesinin EYT düzenlemesi olacağını bildirdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar son viraja girerken Meclis'in açılmasıyla birlikte yasalaşması beklenen EYT düzenlemesi ile depremzedeler için yeni bir madde eklenmesi gündeme geldi. EYT'de prim gün sayısı, çalışma yılı gibi koşullarda bir değişiklik olmayacak. Ancak EYT'li olarak çalışmak isteyenlerin işe başlaması için tanınan 10 günlük sürenin uzatılması gündemdeki güncel konular arasındaki yerini alırken işveren tarafı bu sürenin 3 aya çıkarılmasını talep ediyor.

DEPREMZEDELER İÇİN ÖDEME YAPILMASI GÜNDEMDE

Gözler EYT'de yasa tasarısı için TBMM'ye çevrilirken düzenlemeye ilişkin yeni bir  iddia gündeme geldi. Basın oraganlarında dolaşan iddialara göre depremde hayatını kaybedenler için harekete geçildiği öne sürüldü. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kurmaylarına göre EYT'liyken depremde hayatını kaybedenlerin aileleri söz konusu düzenlemeden yararlanabilecek. Bahsi geçen iddiaların doğrulanması halinde  EYT'liler gerekli prim gün sayısı ve yılı dolduran ancak yaşının dolmasını bekleyenlerden oluştuğu için herhangi bir yasal düzenlemeye gerek kalmaksızın vefatın kesinleştirilmesinin ardından SGK'da yapılacak işlemlerin ardından yasal hak sahiplerine emekli maaşı bağlanabilecek. Meclisin açılması ile birlikte iddia edilen konular netlik kazanacak.

İlgili Haberler