Cumhur İttifakı'ndan yeni açıklama! En düşük emekli maaşı 9.375 TL mi oluyor?

Cumhur İttifakı'ndan yeni açıklama! En düşük emekli maaşı 9.375 TL mi oluyor?
Emekli maaşlarına yönelik Cumhur İttifakı’ndan yeni bir açıklama geldi. Emekli maaşlarına ara zam yapılacak mı, ne zaman ve nasıl yapılacak?

Türkiye’de 16 milyon emeklinin maaşları tartışma konusu olmaya devam ediyor. Siyasetin gündeminden düşmeyen emekli maaşları hakkında hükümetin ortaklarından gelen açıklamalar ise çok daha fazla dikkat çekiyor. Türkiye’yi yöneten irade olan Cumhur İttifakı’nın ortakları emeklilerin maaşlarını düşük olduğunu belirterek haksızlık yapıldığının altını çizmeye devam ediyorlar. Son olarak bu konu hakkında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici önemli açıklamalarda bulundu ve tepki de gösterdi.

MAAŞLAR DENGESİZ

Türkiye’de maaşlarda bir dengesizlik olduğunun altını çizen Mustafa Destici, “Son yıllarda maaşlarda bir düzensizlik olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Ölçü de bozuldu, ayar da bozuldu. Bir bakıyorsunuz maaşlar çok yüksek ama kafanızı öteki tarafa çeviriyorsunuz maaşlar çok düşük. Bunun bir dengede olması gerekiyor.” dedi.

HEMEN YAPILSIN!

Emeklilerin maaş zamları hakkında da konuşan Mustafa Destici, “Emekli maaşlarına zam yapılması gerektiğini daha önce söylemiştik ve bu ısrarımızı da sürdürüyoruz. Sizin yaptığınız hatanın bedelini emekli ödeyemez. Buna kimsenin hakkı yok. Bunun için de Ocak ayına yönelik çalışmalar olduğu ifade ediliyor. Anadolu’da bir laf vardır, ‘Atla deve değil ki’ hemen yapalım emeklilerin maaş zammını.

Çok basit kök maaş yapılan zam ele geçen maaşa yapılmıştır diyeceksin. Bu kadar basit bu iş. Daha neyin çalışması yapılacak. Kademeli bir zam yapacaksan emekliye tamam onun çalışmasını ayrıca yürüt. Ancak TBMM açılır açılmaz yüzde 25’lik maaş zammının ele geçen maaşa yapılmasına dair kanun teklifi verilir ve Ekim maaşları da zamlı ödenir. Bu emekliler mağdur olmuşlardır ve dayanacak güçleri de kalmamıştır. Acilen onların sorunlarına bir neşter vuralım, sonra Ocak ayında yapılacak zammın hazırlığına devam edersiniz.” şeklinde konuştu.

9.375 TL HESABI!

Emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zamma dair hükümet yetkilileri ve ekonomi yönetimi çok net açıklamalar yapmıyorlar. Bundan dolayı da emeklilerin umutları iyice kırıldı. Mustafa Destici’nin önerisinin kabul edilmesi durumunda ise en düşük emekli maaşı Ekim ayında yapılacak yüzde 25 zam ile 9.375 TL’ye yükselmiş olacak. Bu teklifin kabul görmesi şimdilik zor bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.