Çoğu kişi farkında bile değil! Hemen e-Devlet’e bakın BİRİKMİŞ PARALARINIZ olabilir siliniyor

Çoğu kişi farkında bile değil! Hemen e-Devlet hesabınıza girip birikmiş paranızın olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Pek çok çalışan kendisine verilen paraların farkında olmuyor. Bu paralar e-Devlet üzerinden görünebiliyor. Çekilmeyen paralar ise..
Çoğu kişi farkında bile değil! Hemen e-Devlet’e bakın BİRİKMİŞ PARALARINIZ olabilir siliniyor

Özellikle özel sektörde çalışanlar çeşitli sebepten ötürü devlette farkında olmayan paralarını unutabiliyor. E-devlet üzerinden birikmiş paranızın olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şeyi sizin için haberimizde derledik!

Sosyal Güvenlik Kurumu milyonlarca kişiye çeşitli sebeplerden ötürü ödeme yapıyor. Vatandaşlar ödemelerin detaylarını öğrenmek için e-Devlet kanalını kullanabiliyor. Bu şekilde sorgulama yaparak, şahıs ödemelerini daha kolay bir şekilde sorgulayabilirsiniz.

HEMEN SORGULAYIN

Birikmiş paranızı e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Bunun için e-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama” yazmanız yeterli olacak. Bu şekilde sorgulama işlemi yapabilir, şahıs ödemelerini daha kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

PARALARIN BÜYÜK BİR KISMI UNUTULUYOR

Paraların büyük bir kısmının unutulduğu da pek çok kişi tarafından bilinmiyor. SGK, hak sahiplerine pek çok destek veriyor. Bu destekler genellikle PTT üzerinden çekildiği gibi e-Devlet kanalından da sorgulanabiliyor. SGK’da bekletilen paralar hak sahipleri tarafından alınmadığı için bir süre sonra paralar geri çekilebiliyor. Bu sebeple düzenli olarak sorgulamaların yapılması öneriliyor.

YARDIMLARA BAŞVURMAYI UNUTUMAYIN

Bunların yanı sıra vatandaşlar, hak sahipleri oldukları halde kendilerine sunulan yardım imkanından faydalanmayı unutuyor. Aile Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden güncel olarak sunulan yardımlar hakkında ayrıntılı bilgi alabilir, yardıma uygun olduğunuzu düşündüğünüz yardım türü için başvurularınızı size en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumu’na yapabilirsiniz.