Bir devrin kapanışı! Volkswagen açıkladı Passat artık üretilmeyecek

Türkiye'de daha önce de gündeme düşen gelişmelere göre Passat'ın üretilmeyeceği açıklanmıştı.
Bir devrin kapanışı! Volkswagen açıkladı Passat artık üretilmeyecek

Bir devrin kapanışı! Volkswagen açıkladı Passat artık üretilmeyecek - Türkiye'de daha önce de gündeme düşen gelişmelere göre Passat'ın üretilmeyeceği açıklanmıştı. Alman otomotiv rüya devi Volkswagen'den de son dakika açıklamaları geldi. Bu açıklamalarda ise Volkswagen'in en çok satan 2. modeli olan Passat'ın sedan üretiminin artık olmayacağı ifade edildi.

Dünya geneli 30 milyondan fazla satan ve hemen hemen de 100 pazar içerisinde satışa sunulan sedan modeli Golf sonrası Alman markasının en çok satan ürünü olmaya hak kazanmıştı. Son dönemlerde de elektrikli arabalara yatırım gerçekelşeitirlen markalar eski popüelr modellerden de vazgeçiyor. Bu süreçte Avrupa'da üretim ve durdurma kararı aldığı açıklanan Passat'ta şirketin yöneticisi Thomas Schafer son dakika açıklama yaptı.

Schafer yaptığı açıklamada yeni nesille birlikte artık Passat'ın sedan modelinin üretilmeyeceğini ve satılmayacğaını bildirdi. CEO açıklamasının devamında yeni nesil Passat'ın station vagon versiyonunun teslimatlarının eylül ayında başlayacağını bildirdi. Bu durum, aracın tanıtımının yaz aylarında ya da daha erken olabileceğini gösteriyor.

PASSAT NE KADARDI?

Passat Variant modeli için fiyat listeleri de netleşti.

Passat Variant 1.5 TSI ACT 150 PS DSG    Business    1,139,200.00 TL'den satışta.
Passat Variant 1.5 TSI ACT 150 PS DSG    Elegance    1,388,800.00 TL'den satışta.

İlgili Haberler