Banka hesaplarınızı inceleyin! Binlerce vatandaşın hesabına bugün ödeme yapıldı

Hükümet tarafından çeşitli alanlarda vatandaşlara ödemeler yapılıyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı 49 milyon liralık ödemelerin hesaplara geçtiğini bildirdi.
Banka hesaplarınızı inceleyin! Binlerce vatandaşın hesabına bugün ödeme yapıldı

Banka hesaplarınızı inceleyin! Binlerce vatandaşın hesabına bugün ödeme yapıldı - 2022 yılında başlatılan programlar ile hükümet tarafından ihtiyaç sahibi aile, öğrenci, yaşlı, engelli bireylere yönelik ödemelerin yanı sıra çiftilere ve işverenlere de destek ödemeleri yapılıyor.  Bahsi geçen destek ödemelerinden çiftçiler de yararlanabiliyor. Farklı programlar dahilinde binlerce çiftçi Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan destek ödemesi alabiliyor. 

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA GEÇİYOR

 2023 yılında söz konusu ödemelerde artış yaşanırken çiftçilere yaklaşık 972 milyon liralık tarımsal destek ödemesi veriliyor. Söz konusu destek ödemeleri kapsamında çiftçilere tarımsal ödeme yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile 17 Şubat Cuma günü itibariyle 49 milyon 411 bin  liralık tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına yapıldı. Bu kapsamda Twitter hesabından bir açıklama yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile çifçiler bilgilendirildi. 

49 MİLYON LİRALIK ÖDEMELER HESAPLARDA

Tarım ve Orman Bakanlığı, 49 milyon 411 bin liralık tarımsal desteğin bugün hesaplara yatırılacağını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "49 milyon 411 bin TL’lik tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz." ifadelerine yer verildi. Öte yandan bahsi geçen destekte en yüksek payı 25 milyon 440 bin lira ile hayvan hastalıkları tazminatı aldı. 

Hayvan Gen Kaynakları Koruma Desteği olarak 11 milyon 862 bin 50 TL,

Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteği olarak 9 milyon 114 bin 573 TL,

Sertifikalı Tohum Üretim Desteği olarak da 2 milyon 994 bin 131 liralık bir ödeme yapıldığı bilgilerine yer verildi. 

İlgili Haberler