Bakan Şimşek açıkladı! Kur korumalı mevduatta stopaj desteği uzatıldı

Bakan Mehmet Şimşek Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda kur korumalı mevduatta stopaj desteğinin uzatıldığını açıkladı.
Bakan Şimşek açıkladı! Kur korumalı mevduatta stopaj desteği uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Kur korumalı mevduatlarda stopaj desteğinin yıl sonuna kadar uzatıldığı açıklandı. Bakan Şimşek sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda kur korumalı mevduatlarda stopaj desteğinin uzatıldığını açıkladı. 

KUR KORUMALI MEVDUATTA STOPAJ DESTEĞİ UZATILDI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda stopaj desteğinin yıl sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Bakan Şimşek tarafından yapılan paylaşım şöyle oldu;  "TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kur korumalı mevduatta vatandaşlar için stopaj desteğinin yıl sonuna kadar uzatılmasına ilişkin çalışmalar Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. 

YIL SONUNA KADAR UZATILACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kur korumalı mevduatlar için stopaj desteğinin devam ettirileceğini duyurdu. TL cinsi enstrümanları cazip ahle getirmeye devam etmek açısından kur korumalı mevduatta stopaj desteğinin yıl sonuna kadar uzatıldığını açıklayan Bakan Şimşek "Ayrıca, TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz" şeklindeki haberi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. 

Alınan bu karar ile tasarruf sahiplerinin tasarruflarını TL cinsinden açmış oldukları mevduat ve katılım hesaplarında tutmalarını teşvik etmek amaçlanmıştır. TL 'nin değerini artırmak amacıyla ve değerinin korunmasını özendirmek amacıyla KKM ve katılım hesaplarına sağlanan vergisel avantajlar devam ettirilecektir. Bu yüzden kur korumalı mevduatlar yıl sonuna kadar yani 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştır. 

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyor ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler