Bakan bizzat son dakika duyurdu! EYT'lilerin hakları birikiyor ödemeler mayıs ayı sonuna kadar yapılacak!

Türkiye'de belirli süreler içerisinde çalışan vatandaşların emeklilik hakkı bulunuyor. Emeklilik hakkı elde etmek için yaş sınırını doldurması gereken milyonlarca vatandaş EYT'li olarak adlandırılırken 24 yıllık mücadelede son buldu. EYT kapsamında emeklilik hakkı elde edenler maaşlarını alacakları tarihi merakla beklerken Bakan Bilgin'den son dakika açıklama geldi.
Bakan bizzat son dakika duyurdu! EYT'lilerin hakları birikiyor ödemeler mayıs ayı sonuna kadar yapılacak!

Bakan bizzat son dakika duyurdu! EYT'lilerin hakları birikiyor ödemeler mayıs ayı sonuna kadar yapılacak! - Hayatının belirli bir bölümünü çalışarak geçiren her vatandaş belirli şartlar kapsamında emekli olma hakkına kavuşuyor. Emekli olabilmek için çalışma hayatlarına devam eden milyonlarca vatandaşın arasından Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak adlandırılanlar ise yaş doldurmayı bekliyordu. EYT'liler emekli olabilmek için sürdürdükleri mücadeleden galip çıktı. EYT'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile birlikte emeklilik başvuruları alınmaya başladı. Emekli olmak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurularını yapan milyonlarca vatandaş emekli olacakları günü beklerken  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yeni bir açıklama geldi.

BAKAN BİLGİN'DEN EYT'LİYE MAAŞ AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, EYT kapsamında emekli maaşlarının bağlanma süresine ilişkin merak edilenlerin artması ve EYT'lilerin sıkıkla ''Ne zaman emekli maaşımı alırım?'' sorusuna yanıt aramaya başlaması ile birlikte bir açıklamaya yer verdi. EYT'nin yasalaştığı dönemde ilk maaşların nisan ayında verileceğini kaydeden Bakan Bilgin'in açıklamalarının ardından maaaş ödemesini henüz alamayan milyonlarca EYT'linin yanıt aradığı soruya canlı yayında cevap verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında EYT kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. EYT  işlemlerinin sürdüğünü belirterek, "Bu ay sonuna kadar tamamlanır diye düşünüyorum. Ama kimsenin endişesi olmasın, herkes bütün haklarını birikmiş olarak alacak." ifadelerine yer verdi. ''Çok az bir süre kaldı.'' diyen Bakan Bilgin, EYT kapsamında emekli maaşlarının bağlanma süresine ilişkin sorulan soruları da yanıtladı. Bu soru üzerine, 1 milyon 700 bin civarında emeklilik başvurusunun geldiğini, üç aydır SGK personelinin kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü belirten Bakan Bilgin, maaş bağlama işlemlerinin sürdüğünü dile getirdi. 

''BU HAFTA İÇERİSİNDE TAMAMLANIR''

İlk açıklamalarında EYT'lilere nisan ayında maaş ödemesi yapılacağı vadeden Bakan Bilgin, henüz aylık alamayan EYT'liler için açıklamalarda bulundu. Çalışmaların devam ettiğine işaret eden Bakan Bilgin, aylık bağlama ile ilgili olarak "Bu ay sonuna kadar tamamlanır diye düşünüyorum. Çok az bir süre kaldı, bu hafta içerisinde tamamlanır. Tamamlanmasa da en fazla bir hafta veya 10-15 gün sarkar. Ama kimsenin endişesi olmasın, herkes bütün haklarını birikmiş olarak alacak. Bazen eksik işlemleri olanlar var, onların dosyaları tamamlanıyor, onlarla ilgili hiçbir sorun yok." ifadelerini kullandı.

Asgari ücretle ilgili temmuz ayındaki zam beklentisine ilişkin soru üzerine Bakan Bilgin, "Temmuzda da aynı, benzer bir süreç işleyecektir" demekle yetindi. Ancak EYT'lilerin her birinin maaş ödemelerinin bir hafta içerisinde yapılacağını vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler