ATSO deprem bölgesine 6 milyon 500 bin TL’lik yardım yaptı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaşanan büyük yıkımda depremzedelerin ihtiyaçları için yapılan yardımlara ATSO'dan da destek geldi.
ATSO deprem bölgesine 6 milyon 500 bin TL’lik yardım yaptı

ATSO deprem bölgesine 6 milyon 500 bin TL’lik yardım yaptı -  6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 kentte yıkım yaşandı. Binlerce vatandaşımızın evsiz kalması ile birlikte ortaya çok büyük bir barınma, giyim, gıda ve ısınma ihtiyacı çıktı. Yaşanan felakette bilanço ağırlaşırken ülkemizin dört bir yanından depremzedeler için yardımlar gönderildi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 6 Şubat tarihinden bu yana afet bölgesine Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın (ATSO) destekleri ile 6 milyon 586 bin 251 lira değerinde karşılığı olan ürün yardımı ve harcama yaptıklarını açıkladı.

DEPREM BÖLGESİNE AFYONKARAHİSAR'DAN YARDIM

Ülkemizdeki tüm belediyeler deprem bölgeleri ve depremzedeler için seferber olurken Afyonkarahisar'dan yapılan yardımlar da alkış topladı. Düzenlenen ATSO şubat ayı meclis toplantısında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser, afet bölgesi için yapılan yardımları bir bir açıkladı. Asrın felaketi olarak değerlendirilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı dileyerek söze başlan Başkan Serteser, ''Bize iletilen talepler doğrultusunda ihtiyaç malzemelerini toplayarak deprem bölgesine gönderdik. Üyelerimiz, hayır için birbiriyle yarıştı. Bu takdire şayan tutum, gerçekten uzun yıllar aklımızdan çıkmayacak. Sosyal medya mecralarımız, kısa mesaj sistemimiz ve internet sitemizden yaptığımız duyurular neticesinde 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana odamız, Afyonkarahisar Ticaret Borsamız ve üyelerimiz ile birlikte 16 tır ihtiyaç malzemesini toplayarak deprem bölgesine gönderdik. Bundan başka, akaryakıtını karşıladığımız ve izin süreçlerini hızlandırdığımız 7 tır ile konteynır ve ihtiyaç malzemesinin yine deprem bölgesine gönderilmesini sağladık. Bu süreçte Odamız bütçesinden kamp sobası, soba borusu, konserve, bisküvi, mont, bot, tır yakıtları ve taşıma bedellerinin yanı sıra ilimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımız için hijyenik ürünler tedarik edildi ve 1 milyon 243 bin ücretleri ödendi. Toplama baktığımızda, odamız ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası olarak 6 Şubat’tan bu yana 6 milyon 586 bin 251 TL karşılığı ürün yardımı ve harcama yapmış olduk.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler