Asgari ücret ilk toplantı tarihi açıklandı! Nefesler tutuldu

Milyonlarca çalışan ve işveren asgari ücrette son dakika gelişmelerini takip ediyordu. Çalışanların 1 yıl boyunca alacağı asgari tutar olarak ifade edilen asgari ücrette son dakika gelişmesi yaşandı. Asgari ücret ilk toplantı tarihi belli oldu.
Asgari ücret ilk toplantı tarihi açıklandı! Nefesler tutuldu

NEFESLER TUTULDU! Asgari ücrette ilk toplantı tarihi açıklandı. Aktarılan son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamasında asgari ücret için çalışmaların başlayacağını ifade ederek tarihin 1 Aralık olarak belirlendiğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRET İLK TOPLANTI TARİHİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantı tarihini duyurdu. Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamasında Ankara’daki gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, emekli maaş zamları hakkında merak edilenleri açıkladı. Milyonların gözü artık 1 Aralık Cuma gününe çevrildi. Asgari ücret için 4 toplantı yapılması ve 4.toplantının sonunda yeni rakamın açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 114 ZAM YAPILDI

Asgari ücrete 2023 yılı için yüzde 114 zam yapıldığını ve bunun bütçeye olan maliyetini açıklayan Yılmaz, "Bu yıl asgari ücrete yüzde 114 zam yapıldı. Asgari ücret artışı, enflasyonun çok üzerinde oldu. Üstüne bir de asgari ücrete kadar olan ücretlere vergi muafiyeti getirildi. Bunun bütçeye maliyeti 500 milyar lira oldu” dedi.

“TARAFLARIN SÖYLEYECEKLERİNİ GÖRELİM”

Asgari ücretin belirlenmesinde tarafların söyleyeceklerinin görülmesi gerektiğini belirterek Yılmaz, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Asgari ücret belirlenirken müzakereler, üçlü mekanizmayla yürütülüyor. Sadece kamunun perspektifi, zammı belirlemekte yetmez. İşçi, işveren tarafları da var. Sosyal diyalog mekanizması yürütülmeden perspektif belirtmek doğru olmaz. İşverenler de işletmelerin devamlılığı, kayıtdışılığın önlenmesi gibi yaklaşımlarla masada olacaktır. Tarafların söyleyeceklerini görelim”

DENGE GÖZETİLMELİ

Yılmaz, maaş zamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde enflasyonla mücadelede toplumsal fedakarlık olması gerektiğini ifade ederek, dengenin sağlanması gerektiğini belirtti. Adaletin sağlanması gerektiği ve kaynakların denge gözetilerek kullanılması gerektiğini vurguladı.

EN GEÇ 31 ARALIK’TA YAYIMLANMASI GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yaptığı açıklamaya göre asgari ücret için yapılacak ilk toplantının tarihi 1 Aralık olarak belirlendi. Asgari ücretin en geç 31 Aralık Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor. Bu sebeple yeni asgari ücret aralık ayı içerisinde açıklanacak.