Aracında bununla yakalananlara ilk 6.440 TL ceza kesilecek sonra da trafikten men edilecek

Ekipler, trafikte sürüş güvenliğinin sağlanabilmesi için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Aktarılan son habere göre İçişleri Bakanlığı trafikte denetimleri aktardı. Buna göre aracıyla o şekilde trafiğe çıkanlara para cezası kesilecek.
Aracında bununla yakalananlara ilk 6.440 TL ceza kesilecek sonra da trafikten men edilecek

Son yıllarda trafikte çakarlı araç kullanımının sayısı hızlı bir şekilde artış göstermeye devam ediyor. Durum bu şekilde ilerlemeye başlayınca İçişleri Bakanlığı da harekete geçti. Aktarılan habere göre denetimlere katılan trafik polisleri, çakarlı araç kullananları tespit edecek.

HalkTV’nin aktardığı habere göre polisler, yasa dışı kullanılan çakar lamba tespit edilen araçları trafikten men edecek.

KULLANIM SAYISI ARTTI

Usulsüz olarak kullanılan siren ya da çakar lambalar trafikte sıklaşmaya başladı. Konu ile ilgili bu durumun önüne geçmek isteyen yetkililerin, “Özellikle zengin kişiler, suç örgütü liderleri trafik cezasını ödeyip bunları kullanmaya devam ediyor. Fırsat vermemek için kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek, cezaları önümüzdeki dönemde daha da artırılacak” dediği iddia edildi.

ÇAKAR LAMBA TAKMA CEZASI

Usulsüz olarak çakar lamba takmanın cezası bu yıl güncellendi. Geçtiğimiz yıl 4.064 TL olacak trafik cezası bu yıl 6.440 TL’ye çıktı. 26/2 kanun maddesinin numarasına göre sesli ya da ışıklı cihazlar daha sık takip edilecek. Çakar ya da siren gibi izinsiz araç ekipmanlarını kullanmanın cezası 6.440 TL olarak güncellendi. Cezasını belirtilen süreler içerisinde ödeyenler yüzde 25 indirimli ödeyebilecek.

İlginizi çekebilecek diğer ceza haberleri:

İLK ÖNCE PARA CEZASI

Trafikte usulsüz olarak kullanılan çakar lambanın cezası sadece para ile sınırlı değil. Bunun yanı sıra sürücüyü farklı cezaların da bekleyebileceği ifade edildi. 1 yıl içinde 3 defa bu konu ile ilgili ceza alındığında aracın 15 gün boyunca trafikten men edilebileceği ifade ediliyor.