Altında son dakika! Gram altın fiyatları neden düştü? İşte ekonomistlerin önerileri

Son dönemde gram altındaki düşüşün sebebi altın yatırımcıları tarafından merak ediliyor. Ünlü ekonomist İslam Memiş depremden sonra Türkiye ekonomisi ve altın fiyatları ile ilgili tahminlerini dile getirerek yatırımcıları uyardı.
Altında son dakika! Gram altın fiyatları neden düştü? İşte ekonomistlerin önerileri

Altında son dakika! Gram altın fiyatları neden düştü? İşte ekonomistlerin önerileri: Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri altın yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarındaki bu ani düşüşün sebebi ise merak ediliyor. Küresel enflasyon sorunu ile karşı karşıya kalmamız ve bu sorunun devam edeceğine yönelik bazı sinyaller altın fiyatlarında düşüşe sebep oluyor. Gram altındaki bu ani düşüşün sebebi araştırılmaya devam ederken ünlü ekonomistlerden altın ile ilgili öneriler ve yorumlar gelmeye devam ediyor. Gram altın güncel fiyatı 1111 TL'ye kadar düştü. Ünlü ekonomistler altın alacak olan vatandaşları uyardı. İşte altında son durum. Ünlü isimlerden altın yatırımcılarına öneriler. 

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Fed kararı ardından ve ECB'nin fiyat baskılarının önüne geçmek amacıyla faiz artırımına devam edeceği ile ilgili sinyalleri sonuunda piyalardaki Emtia'da düşüş yaşanmaya başladı. Şu anda yaşanan küresel enflasyon sorunu hala çözülemedi. ABD'de enflasyon düşse de fiyat baskısı ise sürmekte. Bu yüzden yatırımcılar tarafından alınan bazı yatırım kararları ise değişmekte. Enflasyon oranının yükselmesi ve bu şeklide devam etmesi ABD'nin faiz artırımı kararı almasına sebep oluyor. Böylece Avrupa Merkez Bankası da faiz artırım yolunu tercih ediyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde Euro bölgesi enflasyon baskılarının yüksek olacağını ve aynı zamanda banka tarafından altta yatan fiyat dinamiklerini de azaltmak için faiz artırımına devam edileceği ile ilgili açıklamalar yapıldı. Böylece faiz yükselmiş oluyor. Faiz yükseldikçe altına olan yatırım faize kayıyor. Bu da altın fiyatlarında düşüşe sebep oluyor. 

GRAM ALTINDA SERT DÜŞÜŞ

Gram altındaki sert düşüşün sebebi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yurakıda bu düşüşün sebebini detaylı bir şeklide açıkladı. Ons altındaki kayıplarla birlikte düşüş eğilimi süren gram altın bugün güne 1113 TL'den başladı. Şu sıralar ise gram altın fiyatı 1115 TL'den satışa çıkarılıyor. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler sonrasında Türkiye ekonomisinin nereye doğru gideceği  vatandaşlar tarafından merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu konuda altın yatırımcılarına uyarılarda bulundu. 

DEPREMDEN SONRA DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaşanan depremden sonra büyüme rakamlarında eksi 2 düşüş yaşanacağını söyledi. Depremden sonra ortaya çıkan bazı maliytelerin DASK tarafından karşılanacağı için ithalatta gerilemelerin olacağını da söyledi.

ALTIN FİYATLARI O TARİHTEN SONRA REKORA KOŞACAK

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş  altın fiyatlarının rekora koşacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi; "Ancak elinde altın bulunduran vatandaşlarımıza satmayı tavsiye etmiyorum. Orta ve uzun vadede özellikle yukarı yönlü hareketlerde yeni rekorların geleceğini bilmekte fayda var. Şubat ayı içerisinde son bir geri çekilme ama Haziran ayından sonraki süreçlerde yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek bir gram altın karşımızda olabilir diye tahmin ediyorum." şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler