Altın alacaklara duyuruldu! Düşüş başladı alım fırsatı geldi

Yatırımcılar her hafta altının yeni güne nasıl başladığını araştırıyor. 13 Şubat Pazartesi tarihinde güne düşüşle başlayan altın, uzman isim İslam Memiş'in alım fırsatına dikkati çektiği konuşmasını hatırlattı.
Altın alacaklara duyuruldu! Düşüş başladı alım fırsatı geldi

Altın alacaklara duyuruldu! Düşüş başladı alım fırsatı geldi - Altın yatırımcıları ve yatırımcı adayları yükselen fiyatlar nedeniyle alım konusunda temkinli davranıyordu. Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarının yükselişe geçmesi ile kırılan tarihi rekor bir süredir yerini düşüş ivmesine bıraktı. 

İSLAM MEMİŞ, KISA SÜRELİ ALIM FIRSATINA DİKKATİ ÇEKMİŞTİ

Altın fiyatları haftaya güçlenen doların etkisiyle düşüşe geçerken gram altın haftaya yüzde 0,30 düşüşle başladı.  Altın yatırımcıları doların seyrini izlemeye devam ederken Altın ve PAra Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in bir süre önce altında alım fırsatının geleceğini açıkladığı konuşması yeniden gündeme geldi. Altında kısa süreli alım fırsatının geleceğini daha önce açıklayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, şubat ayına işaret etmişti.  Yatırımcılar için öngörülerini bir bir sıralayan Memiş, "Kısa vadeli bu geri çekilmelerin bir alım fırsatı vereceğini düşünüyorum" diyen uzman isim, "Özellikle altın borcu olan düğün yapacak olan altın yatırımı yapacak olan vatandaşlarımızın da Şubat ayı içerisinde en azından Şubat ayının 15'ine kadar öngördüğüm bu geri çekilmelerde bir alım fırsatı verebilir. Ancak elinde altın bulunduran vatandaşlarımıza satmayı tavsiye etmiyorum. Orta ve uzun vadede özellikle yukarı yönlü hareketlerde yeni rekorların geleceğini bilmekte fayda var.'' değerlendirmesinde bulunmuştu. Hafta başında düşüş kaydeden altın nedeniyle yatırımcılar harekete geçti. Öte yandan güncel altın fiyatları da belli oldu. 

13 ŞUBAT ALTIN FİYATLARI

Gram altın 1.125 TL

Çeyrek altın 1.879 TL

Cumhuriyet altını 7.487 TL

Yarım altın 3.758 TL

ONS altın 1.859 dolar üzerinden işlem görüyor.

İlgili Haberler