Akaryakıt alacaklar dikkat! ABD Enerji Enformasyon İdaresi açıkladı! Akaryakıt fiyatları değişebilir

Akaryakıt alacaların dikkatine. Brent petrol fiyatları ile ilgili tahmini fiyatlar açıklandı.
Akaryakıt alacaklar dikkat! ABD Enerji Enformasyon İdaresi açıkladı! Akaryakıt fiyatları değişebilir

Akaryakıt alacaklar dikkat! ABD Enerji Enformasyon İdaresi açıkladı! Akaryakıt fiyatları değişebilir: Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek olan rapor ile ilgili ABD Enerji Enformasyon İdaresi tarafından bilgi geldi. Yapılan açıklamaya göre Brent petrol için tahmin yapıldı.  ABD Enerji Enformasyon İdaresi( EIA) tarafından mazot ve petrol fiyatlarını yakından ilgilendiren ve direkt olarak etkileyecek olan haber açıklandı. Buna göre BD Enerji Enformasyon İdaresi 2023 yılı için petrol fiyatları tahminini güncellediğini duyurdu.

BRENT PETROL İLE İLGİLİ TAHMİN

Uluslararası Enerji Ajansı (EIA) yapmış olduğu açıklamada 2023 Mart ayının Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu'nda bu yıl Bren türü ham petrolün varil fiyatının 82,95 dolar olacağı yönünde tahminde bulundu. Söz konusu rakam 2023 Şubat ayında ise 83,63 dolar olarak tahmin edilmişti. Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatının bu yıl için 77,10 dolar civarında olacağı tahmin ed ildi. Söz konusu petrol fiyatı ise 2022 Şubat ayında ise 77,84 olarak tahmin edilmişti. 

Aşağı yönlü fiyat revizyonunda ise küresel petrol stoklarındaki artış öngörüldü. Yayınlanan raporda rafinerilerden gelen yüksek ham petrol talibinin ise 2023 yılının ikinci çeyreğinde ham petrol fiyatalrı üzerindeki aşağı yönlü baskıyı sınırlayacağı açıklanmış oldu. Peki güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte İstanbul, İzmir ve Ankara'da güncel akaryakıt fiyatları listesi..

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ

İstanbul güncel akaryakıt listesi:

Benzin litre fiyatı: 20,48 TL 

Motorin litre fiyatı: 21,54 TL

Ankara güncel akaryakıt fiyatları listesi:

Benzin litre fiyatı: 20,85TL 

Motorin litre fiyatı: 21,95 TL

İzmir güncel akaryakıt fiyatları listesi:

Benzin litre fiyatı: 20,81 TL 

Motorin litre fiyatı: 22,01 TL

Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip etmek için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler