AK Parti'den seçim öncesi Mehmet Şimşek hamlesi

Habertürk yazarı ve sunucusu Fatih Altaylı dün kaleme aldığı yazısında; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başbakan yardımcısı Şimşek'i ikna ettiğini açıklamıştı.
AK Parti'den seçim öncesi Mehmet Şimşek hamlesi

AK Parti'den seçim öncesi Mehmet Şimşek hamlesi - Habertürk yazarı ve sunucusu Fatih Altaylı dün kaleme aldığı yazısında; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başbakan yardımcısı Şimşek'i ikna ettiğini açıklamıştı. 2023 seçimleri sonrasında Mehmet Şimşek'in ilk olarak milletvekili sonrasında ise Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlayacağı konuşmaları gündemde yer alıyor.

EKONOMİDE YENİ SOLUK

Cumhuriyet Gazetesi Selda Güneysu'nun haberine göre de AK Parti tarafında Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminin de başına gelmesi ile beraber Erdoğan'ın beraberinde belirlemiş olduğu “yeni ekonomi modelinin baştan ayağa değişebileceği” de konuşuluyor.

Mehmet Şimşek'in bu süreçte "faiz indirimi politikasını desteklemediği" ifade edilirken, “Deprem felaketi ile birlikte Türkiye ekonomisinin daha iyi yönetilmesi gerekli. Bu nedenle cumhurbaşkanımız Şimşek’e yeniden ekonominin anahtarını verebilir.

Ancak Cumhurbaşkanı, faiz artırımına sıcak bakmıyor. Şimşek, kendi ekonomi yöntemlerini uygulamaya geçirmesiyle, uzun vadede Erdoğan ile karşı karşıya gelebilir. Ya da ekonomi yönetimi Şimşek’in de istemiyle baştan ayağa değişebilir” değerlendirmeleri yapılıyor.

AKP’li kurmaylar, şu ifadeleri kullanıyor: “Cumhurbaşkanı, Şimşek’in yabancı yatırımcılarla olan iyi ilişkilerinin Türkiye’ye katmadeğer sağlayacağını biliyor.” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler