Aile Bakanı Göktaş sıcağı sıcağına duyurdu! O ödemelerin hepsi zamlı olarak hesaplara yatırıldı

Aile Bakanlığı tarafından önemli bir açıklama geldi. Aktarılan son habere göre Aile Bakanı Mahinur Göktaş, yaptığı açıklamasında o ödemelerin hepsinin hesaplara yatırıldığını açıkladı. Ödemelere ilişkin detaylar ve bakanın yaptığı açıklama haberimizde
Aile Bakanı Göktaş sıcağı sıcağına duyurdu! O ödemelerin hepsi zamlı olarak hesaplara yatırıldı

Konuya ilişkin açıklamayı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptı. Göktaş, yaptığı açıklamasında şubat ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını açıkladı. Toplam da 6,3 milyar TL’lik bir ödeme yapıldığını ifade eden Göktaş, “Şubat ayına ilişkin 6,3 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık" dedi.

ÖDEMELERİN HEPSİ YATIRILDI

Aile Bakanı Göktaş, Şubat ayına ilişkin merakla beklenen yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını müjdeledi. Toplam da 3,5 milyar TL yaşlı aylığı ile 2,8 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını ifade eden Göktaş, açıklamasını sosyal medya üzerinden duyurdu.

YÜZDE 50'YE YAKIN ARTIŞ OLDU

Bakan Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme ile birlikte engelli ve yaşlı aylıklarında yapılan ödemelerin artış gösterdiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artış oldu. Bu doğrultuda yaşlı aylığı 2 bin 348 TL’den 3 bin 504 TL’ye Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1874 TL’den 2 bin 797 TL’ye çıktı.

Yine yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıkları da 2 bin 811 TL’den 4 bin 196 TL’ye yükseldi”

“HER ALANDA YANLARINDAYIZ”

Yapılan ödemelere ilişkin ek açıklamasında engelli ve yaşlı vatandaşların sosyal hayatta ve her alanda yanlarında olduklarını ifade eden Göktaş, çalışmalara devam edeceklerini belirterek, yatırılan 6,3 milyar TL tutarındaki ödemelerin engelli ve yaşlı vatandaşlara hayırlı olmasını dilediğini belirtti.