Afetzede barınma desteği nedir, kimler yararlanabilir, nasıl başvuru yapılır?

Deprem bölgesinde yaşayan ve evi hasar gören afetzedeler için verilen desteği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Afetzede Barınma Desteği'ni açıkladı.
Afetzede barınma desteği nedir, kimler yararlanabilir, nasıl başvuru yapılır?

Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından Türkiye'yi derinden sarsan deprem çevre 10 ilde büyük bir yıkımı da beraberinde getirdi. Binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan ve asrın felaketi olarak tarihe geçen depremin 14 gününde bölgede arama kurtarma çalışmaları hızla devam ederken birçok kişi AFAD tarafından yapılan açıklamada 'afetzede barınma desteği' hakkında detayları merak etmeye başladı. 

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Deprem bölgesinde yaşayan ve evi hasar gören afetzedeler için verilen desteği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Afetzede Barınma Desteği'ni açıkladı. Detaylar deprem bölgesinde evini kaybeden vatandaşlar tarafından oldukça merak edilirken afetzede vatandaşlar desteğe başvuruların nereden ve nasıl gerçekleştirileceğini merak etti. Barınma desteği yardımından kimlerin yararlanabileceği de merak konusu oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Afetzede Barınma Desteği başvurularının başladığı duyuruldu. Birçok kişi başvuruların nereden yapılacağını merak ederken detaylara dikkat kesildi. Deprem bölgesinde konutu hasarlı olan vatandaşlar için sağlanan barınma desteği  ev sahibi veya kiracılar için farklı miktarlarda sağlanırken Afetzede Barınma Desteği başvurularının e-Devlet üzerinden gerçekleştirildiği açıklandı. 

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ NE KADAR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesinde evi hasarlı olarak tespit edilen vatandaşlara sağlanacak olan afetzede barınma desteğinin detayları oldukça dikkat çekti. Detaylar vatandaşlar tarafından incelenmeye başlarken AFAD tarafından yapılan açıklamada başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtildi. Evi kira olan vatandaşlar için 2 bin TL barınma desteğinin yanın sıra ev sahibi olan vatandaşlara da 5 bin YL afetzede barınma desteğinin sağlanacağının bilgisi verildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından sık sık araştırılmaya devam ederken afetzede barınma desteğinin miktarı ve kimlere verileceği araştırılmaya devam ediyor. Afetzede barınma desteği depremde evi hasar gördüğü tespit edilen evlere verilecek olup evin kira olması durumunda bu destek aylık 2 bin TL olarak sağlanırken ev sahibi olanlar için ise 5 bin TL olarak sağlanacak. Aynı zamanda taşınma yardımı da afetzede vatandaşlar için sağlanacak. 

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespiti gerçekleştirilen ev sahiplerine 15 bin TL taşınma yardımı da sağlanacak. Ev sahibi olanlara aylık 5.000-TL olmak üzere toplam 60.000-TL, kiracı olanlara ise aylık 2.000-TL olmak üzere toplam 24.000-TL kira yardımı yapılacak. 

İlgili Haberler