7.698 TL nakit destek! 5.667 TL kriteri, başvuran parasını alıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlara dair yeni gelişmeler yaşanıyor. Aile Bakanlığı hangi vatandaşlara ne kadar nakit destek veriyor?
7.698 TL nakit destek! 5.667 TL kriteri, başvuran parasını alıyor!

Türkiye’de sosyal yardım alan vatandaşların sayısı rekor seviyelere ulaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli sosyal yardımlar veriliyor. Bu sosyal yardımlar için Aile Bakanlığı yaklaşık 50 ayrı sosyal yardım programı uyguluyor. Vatandaşlar bu programlar için belirlenen şartlara sahiplerse başvuru yaparak nakit destek ödemelerini alabiliyorlar.

KADINLAR, YAŞLILAR VE ENGELLİLER!

Aile Bakanlığı dezavantajlı vatandaş grubunda yer alanlara nakit destek sağlıyor. Bu vatandaşlar daha çok kadınlar, yaşlılar ve engelliler olarak belirleniyorlar. Bu kişiler eğer ihtiyaç sahibiyseler sosyal yardım alma hakkına sahip oluyorlar. Başvuru yapmaları durumunda bu vatandaşlar aylık veya tek seferlik olmak üzere sosyal yardım ödemelerine sahip olabiliyorlar.

MUHTAÇLIK KRİTERİ NE KADAR OLDU?

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahipliğini belirlemiş olduğu muhtaçlık kriteri ile alakalı olarak da son bir güncelleme yaptı. Esasında burada oldukça basit bir sistem uygulanıyor. Hane içinde kişi başı düşen aylık ortalama gelir net asgari ücretin üçte birini aşmıyorsa Aile Bakanlığı’na göre o aile ihtiyaç sahibi oluyor. Bu tutar da bugünün güncel miktarına göre 5.667 TL olarak uygulanıyor.

KİME, NE KADAR SOSYAL YARDIM VERİLİYOR?

Aile Bakanlığı’nın vatandaşlara sağlamış olduğu sosyal yardımların bazı güncel tutarları merak ediliyor. Buna göre bakanlık şu ödemeleri yapıyor:

Eşi vefat eden kadınlara: Aylık 1.000 TL
Yaşlı maaşı: 3.504 TL
Engelli Aylığı: 4.196 TL
Engelli Yakını Aylığı: 2.797 TL
Kronik Hastalık Yardımı: 7.608 TL
Silikozis Hastalarına Yapılan Ödemeler: 7.698 TL
İşe Başlama Yardımı: 6.667 TL
İşe Yönlendirme Yardımı: 1.700 TL
Vefat Yardımı: 2.423 TL
Asker Çocuğu yardımı: 350 TL
Asker Eşi Yardımı: 800 TL
Öksüz ve Yetim yardımı: 600 TL
Çoklu Doğum Yardımı: 400 TL

Aile Bakanlığı’nın vermiş olduğu bu sosyal yardımları alabilmek için şartları uyanların başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu başvuru işlemleri e-devlet üzerinden kolayca yapılabilmektedir.