2023 yılında Ramazan pidesi ne kadar olacak?

İslam alemi için büyük bir anlamı olan Ramazan ayı için geri sayım başladı. Ramazan ayının simgelerinden olan pide için fiyat araştırmaları da şimdiden başladı.
2023 yılında Ramazan pidesi ne kadar olacak?

2023 yılında Ramazan pidesi ne kadar olacak? - Müslümanlar Ramazan ayı için heyecanlı bir şekilde beklemeye başladı. İlk orucun tutulacağı gün sofrasında Ramazan pidesine yer verecek olanlar da bu yıl Ramazan pidesinin fiyatını araştırmaya başladı. Ramazan pidesinin fiyatı illere göre değişirken bazı illerde pide fiyatları da açıklandı. 

RAMAZAN PİDESİ İÇİN FİYATLANDIRMALAR BAŞLADI

Vatandaşlar 2023 yılı genel Ramazan pidesi tarifesini merak ederken ''2023 Ramazan pidesi fiyatları ne kadar?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Ramazan ayı yaklaşırken pide fiyatları merak konusu olurken Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesi fiyatlarına dair açıklamalarda bulundu.

RAMAZAN PİDESİ FİYATLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 2023 yılı Ramazan ayı öncesinde pide fiyatlarına ilişkin konuştu. Bir televizyon kanalında açıklamalarına yer verilen Başkan Balcı, fiyatların haftaya netleşeceğini belirtti. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, Ramazan pidesi fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada, ''Pide geçen sene 6 liradan satılıyordu, ekmek 3 liraydı. Bu sene ekmek 5 lira, pide 10 lira olma ihtimali yüksek. Maliyet hesabını yaparak ilgili kurumlara müracaat yapılacak. İllere göre gramlarda farklılık arz edebilir. Ekmekle pide arasında azami yüzde 30 fiyat farkı meydana gelmiş oluyor. Geçen yıla göre azami yüzde 55 fark olur. Önümüzdeki hafta başında netleşmiş olur.'' ifadelerine yer verdi.  Ekmeğe zam gelip gelmeyeceği de merak konusu olmaya devam ederken Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, ülke genelinde ekmek fiyatında ise değişiklik olmayacağını belirtti. 

İlgili Haberler