2023 emekli ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak?

Emekliler yılda iki kez ikramiye alıyor. Ramazan ayına sayılı günler kala alacakları ikramiye için heyecanla bekleyen emekliler bu yıl ikramiyelere herhangi bir zam yapılıp yapılmadığını sorguluyor.
2023 emekli ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak?

2023 emekli ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? - 2023 yılında emekliler için verilecek olan ikramiyeler merak konusu olmaya devam ediyor. Emekliler yılda iki kez ikramiye alma şansı elde ederken Ramazan ayının başlangıcına sayılı günler kala araştırmalara başladı. 2023 Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte emekli bayram ikramiyesi ile ilgili soruları gündeme gelmeye başladı. Emekliler bu sene ikramiyelerine zam yapılmasını beklerken ''Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu, ikramiyeler ne zaman yatacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

BAYRAM İKRAMİLERİNDE SON DURUM NEDİR?

Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan tarihinde idrak edilecek ve 23 Nisan tarihinde de sona erecek. Önceki yıllarda emekli bayram ikramiyeleri bayrama bir hafta kala hesaplara yatırılırken bu sene bir değişiklik olup olmadığı da merak edilenler arasındaki yerini aldı. Geçtiğimiz yılın Ramazan ve Kurban Bayramı emekli ikramiyesi bin 100 lira olarak hesaplara yatırılırken bu yılın yeni rakamı henüz netleşmedi. Şimdilik bayram ikramiye miktarında herhangi bir değişiklik olmadığı bilinirken olası bir zammın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Bayram ikramiyeleri geçtiğimiz yıllarda bayramdan bir hafta önce hesaplara yatırılırken 2023 yılında 21 Nisan'da idrak edilecek Ramazan Bayramı ikramiyelerinin de 17 Nisan tarihine kadar ödenmesi bekleniyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama ise henüz bulunmuyor. Emekliler bayramda verilen ikramiyelerini ise emekli maaşlarını aldıkları banka aracılığı ile alabiliyor.

İlgili Haberler