2023 Şubat ayı mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi mazot ve gübre desteğinin hesaplara ne zaman yatırılacağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
2023 Şubat ayı mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı?

2023 Şubat ayı mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı?: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi 2023 Şubat ayı mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili çiftçiler tarafından merakla beklenen açıklamayı yaptı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzede çiftçiler için bazı tedbirler alındığını söyleyen Kirişci mazot ve gübre desteği ile ilgili detaylaı açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarımsal destek  ödemeleri ile ilgili deprem bölgesindeki çiftçiler için bazı önlemlerin alındığını açıkladı. Deprem bölgesinde bulunan çiftçilere bu desteğin nakit olarak verileceğini söyleyen Kirişci depremzede çiftçilere destek olmak için her türlü tedbirlerin de alınmaya devam edeceğini de açıkladı. Peki 2023 Şubat ayı mazot ve gübre desteği hesaplara yatırıldı mı? Ne zaman yatırılacak?

2023 ŞUBAT AYI MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ HESAPLARA YATTI MI?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve toplamda 11 ili etkileyen depremler sonrasında Bakanlardan açıklamalar gelmeye başladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Şubat ayı için mazot vev gübre desteğinin çiftçilere nakit olarak ödeneceği müjdesini verdi. Bakan Kirişci yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ''2022 yılı itibarıyla ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir. Bu kapsamda toplam tutarı 2,8 milyar lira olan mazot ve gübre destekleri, Şubat ayı sonuna kadar çitçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır.'' ifadelerine yer verdi. 

BAŞVURULAR 8 MAYIS TARİHİNE KADAR UZATILDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yıl boyunca ödenecek olan 53, milyon TL tutarındaki Buzağı desteği, çiğ süt desteği, büyükbaş hayvan besi desteği, anaç koyun keçi desteği, arılı kovan desteği, sürü büyütme ve yenileme desteği ödemeleri, 10 il için şubat ayı içerisine çekildiğini söyledi. Üreticilerin hesaplarına yatırılacağını açıkladı. Bakan Kirişçi 1 il için 185 bin işletmeye, 2 milyon büyükbüş için hayvan başına 500 TL ve 9 milyon küçükbaş için hayvan başına 50 TL'lik olmak üzere toplamda 1.5 milyar liralık yem desteğinin verileceğini açıklamalarına ekledi ve ekledi;

"Kırsal Kalkınma Desteği'ne yönelik olarak da Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımları için 2022-2023 dönemi başvuru süresi, depremden etkilenen 10 ilde 8 Mayıs'a, diğer illerde ise 28 Şubat'a kadar uzatılmıştır. Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları için 2022-2023 dönemi proje değerlendirme süresi, depremden etkilenen 10 ilde 8 Mayıs'a, diğer illerde ise 10 Mart'a kadar uzatılmıştır" ifadelerine yer

İlgili Haberler