2023 Buzağı destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Geçimini hayvancılık ile sürdüren vatandaşların en çok merak ettiği konulardan birisi de 2023 buzağı destek ödemeleri oldu.
2023 Buzağı destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan buzağı yardımları vaatndaşlar tarafından merak konusu oldu. 2023 buzağı destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilirken detaylar haberimizin devamında yer alıyor. Peki buzağı destek ödemeleri yattı mı? 2023 buzağı destek ödemeleri ne zaman yatacak? Buzağı destek ödemesi ne kadar?

Geçimini hayvancılık ile sürdüren vatandaşların en çok merak ettiği konulardan birisi de 2023 buzağı destek ödemeleri oldu. Buzağı destek ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı merak edilirken destek ödemelerinin ne zaman yatacağı da merak edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanmakta olan destek ödemeleri hakkında araştırmalar vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. 

BUZAĞI DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından sosyal medya hesabından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada Tarımla uğraşan tüm çiftçilere her türlü desteğin sağlanacağını ve bu noktada tüm tedbirlerin alındığını belirtirken detaylar merak konusu oldu. Belirtilen buzağı desteğinin vatandaşlara ne zaman sağlanacağı en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Bakan Kirişçi açıklamasında mazot, gübre, hayvancılık ve kırsal kalkınma desteği ile aynı zamanda Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ürün güncelleme başvurularıyla ilgili bilgi verildi. 

Bakan Kirişçi tarafından verilen bilgi doğrultusunda şu ifadeler yer aldı;

2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir. Bu kapsamda toplam tutarı 2,8 milyar lira olan mazot ve gübre destekleri, şubat ayı sonuna kadar çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır. 2023 üretim yılı ÇKS başvurusunu yapan üreticilerimizin 28 Şubat olan ürün güncelleme son başvuru tarihi 8 Mayıs tarihine kadar uzatılmıştır. Yıl boyunca ödenecek olan 530 milyon lira tutarındaki; Çiğ Süt Desteği, Buzağı Desteği, Anaç Koyun-Keçi Desteği, Büyükbaş Hayvan Besi Desteği, Arılı Kovan Desteği, Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği ödemeleri, 10 ilimiz için şubat ayı içerisine çekilerek üreticilerimizin hesaplarına yatırılacaktır. Ayrıca, 10 il için 185 bin işletmeye, 2 milyon büyükbaş için hayvan başına 500 lira ve 9 milyon küçükbaş için hayvan başına 50 lira olmak üzere toplam 1,5 milyar lira yem desteği verilecektir. 

Kırsal Kalkınma Desteği'ne yönelik olarak da Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımları için 2022-2023 dönemi başvuru süresi, depremden etkilenen 10 ilde 8 Mayıs'a, diğer illerde ise 28 Şubat'a kadar uzatılmıştır. Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları için 2022-2023 dönemi proje değerlendirme süresi, depremden etkilenen 10 ilde 8 Mayıs'a, diğer illerde ise 10 Mart'a kadar uzatılmıştır.

BUZAĞI DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Buzağı destek ödemeleri ile ilgili açıklama Bakan Kirişçi'den gelirken çiftçinin her anlamda yanında olacağı belirtildi. Henüz buzağı destek ödemeleri ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmadı. Tüm detaylar geldiğinde bilgi sahibi olabilmek için usakgundem.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız. 

İlgili Haberler