YÖKDİL/1 başvuru ekranı bugün açıldı! ÖSYM YÖKDİL başvuru nasıl yapılır?

YÖKDİL/1 başvuru ekranı araştırmaları bugün hız kazandı YÖKDİL başvuruları başladı. Peki, YÖKDİL başvuruları ne zamana kadar devam edecek, başvurular nasıl yapılacak? Konuya ilişkin merak edilen YÖKDİL/1 başvuru detayları haberimizde
YÖKDİL/1 başvuru ekranı bugün açıldı! ÖSYM YÖKDİL başvuru nasıl yapılır?

YÖKDİL/1 başvuru ekranı açıldı. Sınava girmek isteyenler ÖSYM tarafından açıklanan tarihleri ve başvuru detaylarını araştırmaya başladı. ÖSYM takviminde yer alan habere göre YÖKDİL/1 sınavı şubat ayı içerisinde yapılacak. Peki, başvurular ne zamana kadar ve nasıl yapılacak?

YÖKDİL/1 SINAVI NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2024-YÖKDİL/1) 25 Şubat 2024 tarihinde uygulanacağı açıklandı.

ÖSYM, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

2024 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (204-YÖKDİL/1) 25 Şubat tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 10-17 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını 10 Ocak 2024 tarihinde ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM’nin adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir.

YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ

YÖKDİL sınavına katılmak isteyenlerin belirlenen başvuru ücretini yatırması gerekiyor. Yapılan açıklamaya göre YÖKDİL başvuru ücreti için adayların bankaya 490 TL sınav ücretini yatırması gerekecek.

İlginizi çekebilecek diğer eğitim haberleri:

Bu sebeple başvuruda bulunmak isteyen adaylar için başvuru ekranı 10 Ocak 024 saat 10.00’da açıldı. 17 Ocak 23.59 tarihine kadar da devam edecek.