TATİL HABERİ SON DAKİKA | Öğrencileri sevindiren tatil haberi geldi Milli Eğitim Müdürlüğü duyurdu

Tatil haberleri sadece veliler değil, öğrenciler tarafından da yakından takip ediliyor. Aktarılan son habere göre öğrencilerin beklediği tatil haberi az önce geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tatil açıklaması geldi! İşte detaylar ve açıklama..
TATİL HABERİ SON DAKİKA | Öğrencileri sevindiren tatil haberi geldi Milli Eğitim Müdürlüğü duyurdu

Türkiye kışa ocak ayında hızlı bir giriş yaptı. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde sıcaklıklar 15 dereceye kadar düşerken, kar haberleri de gelmeye başladı. Kar yağışının etkisini yoğun bir şekilde gösterdiği illerimizden okul tatil haberleri geliyor! O bölgelerde okullar 10 Ocak’ta tatil edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle son 3 gündür Türkiye geneli hava durumu açıklamasında uyarılarını peş peşe sıralarken, vatandaşları yaşanabilecek olumsuz hava felaketlerine karşı da uyarıyordu. Kar yağışının etkili olduğu yerlerde okullar tatil edilmeye başlandı.

HAVA SICAKLIĞI EKSİYİ GÖRDÜ

Hava sıcaklığının sert bir şekilde düşmesi ile birlikte Kırklareli’nde -4, Edirne’de -3 ve Tekirdağ ilinde sıcaklıklar -1 dereceye kadar düştü. Karın da etkisini göstermesi ile Milli eğitim Müdürlükleri harekete geçerek okulları tatil etme kararı aldı.

2023/08/31/kara-kis-uyarisi.jpg

TEKİRDAĞ OKULLAR TATİL

Bu yılın kardan dolayı ilk tatil haberi Tekirdağ’dan geldi. Konu ile ilgili Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları sebebi ile bugün öğleden sonra ve yarın bazı ilçelerde okulların tatil edildiği açıklandı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada "Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde 9 Ocak Salı günü temel eğitim ve ortaöğretim okullarında taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim öğretime öğleden sonra, Malkara ilçemizde 9 Ocak Salı günü taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim-öğretime öğleden sonra 10 Ocak Çarşamba günü resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 1 gün süreyle, Muratlı ilçemizde resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 9 Ocak Salı günü öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edilmiştir” ifadesi kullanıldı.

DİĞER TATİL HABERİ ÇANAKKALE’DEN

Bir diğer tatil haberi de Çanakkale’den geldi. Çanakkale’de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebi ile Lapseki, Yenice, Çan, Biga ve Gelibolu ilçelerinde okulların tatil edileceği açıklandı.