YÖK bahar takvimini açıkladı! Üniversitede sınavlar yüz yüze mi yapılacak?

Deprem felaketinin ardından üniversitede eğitimlerin online olmasının ardından bahar yarıyılında sınavların yüz yüze mi yoksa online mı olacağı açıklandı.
YÖK bahar takvimini açıkladı! Üniversitede sınavlar yüz yüze mi yapılacak?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yapılan açıklamalar sonucunda üniversitelerin online olmasına karar verilmişti. Yapılan bu açıklamaların ardından ise özellikle deprem bölgelerinde güz döneminin online bir şekilde yapılmasının hemen ardından bahar döneminde online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağı merak konusu olmuştu.

YÖK BAHAR DÖNEMİ SINAV TAKVİMİNİ AÇIKLADI!

Üniversitelerde güz döneminin sona ermesinin ardından öğrenciler tarafından Yüksek Öğretim Kurumu tarafından açıklanacak olan bahar dönemini merak etmeye başladı. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından YÖK tarafından konuya ilişkin açıklamalarda yapıldı. 

Yapılan açıklamalarda bahar döneminde üniversite sınavlarının ne zaman başlayacağı konuları hakkında açıklama geldi. 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin gerçekleştirilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığı açıklanmıştı. 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimleri nedeni ile seçmen olan üniversite öğrencileri için üniversite sınavlarının da 1 Haziran tarihinden sonra yapılmaya başlanmasına karar verildiği öğrenildi.

ÜNİVERSİTEDE SINAVLAR YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

YÖK tarafından yapılan açıklamalarda üniversite sınavlarının bahar döneminde Haziran ayından sonra sınavların başlamasına karar verilmesinin ardından üniversite öğrencileri tarafından kendi okullarında sınavların yüz yüze mi yoksa online mı yapılacağı sorusu merak edilmişti. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından YÖK tarafından bu soruya henüz net bir açıklama yapılmadı. 

Fakat ilk dönemde olduğu gibi üniversiteler tarafından verilecek olan karar sonucunda öğrencilerin sınavlar hakkında gerekli olan bilgilere ulaşabilecekleri ifade edildi. Bu durumda da henüz net olmaması ile birlikte sınavların deprem bölgelerinde online bir şekilde yapılmasının beklendiği öğrenildi. Deprem bölgesinde bulunmayan üniversitelerin ise alacakları karar sonucunda yüz yüze sınavlarını gerçekleştirmesi beklendiği öğrenildi. 

İlgili Haberler