Uşak Üniversitesi Rektörü Savaş Filistinli öğrencilerle buluştu

İsrail - Filistin arasında başlayan savaş tüm dünya tarafından yakından takip edilirken Uşak Üniversitesi Rektörü Savaş, Filistinli öğrencilerle bir araya geldi.
Uşak Üniversitesi Rektörü Savaş Filistinli öğrencilerle buluştu

Filistin'de yaşanan insanlık dramı tüm dünya tarafından yakından takip edilirken Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle bir araya geldi. Görüşmede, Prof. Dr. Savaş, Filistinli öğrencilerle bir süre sohbet ederek, aileleriyle olan iletişimleri ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı.

Rektör Savaş saldırıları kabul edilemez olarak değerlendirirken başta Birleşmiş Milletler olmak üzere irade ve sorumluluk sahibi tüm uluslararası kuruluşları saldırıların durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması için göreve davet ettiklerini yeniledi. İsrail'in saldırılarının kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERİN YANINDA!

Rektör Savaş: ‘‘Öğrencilerimizin ve Filistin halkının yanındayız.’’ Rektör Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi olarak öğrencilerin ve Filistin Halkının yanında olduklarını dile getirerek, ‘‘Filistinli sivillerin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

usak-1-002.jpg

Söz konusu saldırılar sonucunda hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

usak-2-001.jpg

Bizler, akademik camianın mensupları olarak üzerimize düşen sorumlulukları ve desteğimizi her zaman yerine getireceğiz.

usak-3-001.jpg

Uşak Üniversitesi tüm birimleriyle sizlerin yanındadır’’ ifadelerini kullandı. Görüşmede Filistinli öğrenciler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ile hastanenin bombalanmasına ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Filistinli öğrenciler başta rektör Savaş olmak üzere tüm Uşak Üniversitesi personeline desteklerinden dolayı teşekkür ederken, İsrail'e ise saldırıları durdurma çağrısında bulundular.