Eğitime 3 günlük ZORUNLU seçim tatili açıklandı! MEB SON DAKİKA duyurdu işte mini tatil günleri

MEB açıklama - son dakika ile milyonlarca öğrenciye 3 günlük sürpriz tatil duyurusu yaptı. Seçim nedeniyle okullara 3 günlük zorunlu tatil gündeme geldi.
Eğitime 3 günlük ZORUNLU seçim tatili açıklandı! MEB SON DAKİKA duyurdu işte mini tatil günleri

Eğitime 3 günlük ZORUNLU seçim tatili açıklandı! MEB SON DAKİKA duyurdu işte mini tatil günleri - Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Yusuf Tekin tarafından açıklanan kararlar kademeli olarak uygulanmaya devam ederken okullarla ilgili son dakika haberleri öğrenciler ve öğretmeler kadar veliler tarafından da yakından takip ediliyor.

Türkiye Mart ayında yapılacağı açıklanan seçimlere hazırlanmaya devam ederken seçimler nedeniyle okullarda sürpriz tatil kararı alındı. Okullar bir kere daha seçim nedeniyle zorunlu olarak tatile gidilecek. Okullarda eğitim gören öğrenciler için 3 günlük mini bir tatil kararı çıkacak. Kararın detayları haberimizde...

MEB DUYURU SON DAKİKA! İLKOKUL ORTAOKUL LİSE YENİ TATİL KARARI...

Mart ayında yapılacağı açıklanan seçimler nedeniyle okullarda bir kere daha zorunlu tatil kararı çıktı. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde oy verme işlemleri yine okullarda yapılacak. 81 il genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde vatandaşlar bir kere daha oy vermek için okullarda kurulan sandıkların başına gidecekler. Bu nedenle okullarda bazı düzenlemelere gidilecek.

sandik.jpg

Oy verme işlemlerinin ardından okulların temizlenmesi ve kaldırılan sıraların yeniden düzenlenmesi adına okullar 1 Nisan 2024 Pazartesi günü bir günlük kapalı olacak. Böylelikle öğrenciler Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü olmak üzere 3 günlük mini bir tatil yapmış olacaklar.

2024 MEB TATİL GÜNLERİ NE ZAMAN, 2. DÖNEM ARA TATİLİ, ŞUBAT TATİLİ HANGİ GÜN BAŞLAYACAK, KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

Yarıyıl tatili: 22 Ocak – 2 Şubat 2024

2.dönem başlangıcı: 5 Şubat 2024

2.dönem ara tatili: 8-12 Nisan 2024

Eğitim öğretim yılı kapanışı: 14 Haziran 2024

Okullarda son ders zili 14 Haziran 2024 Cuma günü çalacak. Öğrenciler son ders zili ile beraber 3 aylık yaz tatiline başlayacaklar. Okullarda yeni ders yılının ilk zili yine her zaman olduğu gibi Eylül ayında çalacak.